Recepty

Pečený diviak

Pečený divočák

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
120 minut pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

1 kg mäsa na pečenie pliecko, sehno, chrbát
2 cibule
2 dcl svetlého piva
maslo
soľ
korenie Divočina

ALEBO klasická verzia korenia:
jalovec mletý
nové korenie celé
bobkový list mletý
celé čierne korenie
tymián

Zverina nakúpite tu
Bobkový list mletý nakúpite tu
Jalovec mletý nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Myslivec nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso očistite od zbytočných blán a nasoľte, posypte korením a to doňho dobre votrite.

2Cibuľu nasekajte na hrubo, dajte ju do pekáča aj s mäsom a prikryjte vrchnákom. 

3Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi dve hodiny.

4V polovici doby pečenia, mäso opatrne otočte a občas prelievajte výpekom.

5Keď je mäso mäkké, dajte dole vrchnák a horúcim vzduchom dopečte do zlata a naporcujte.

6Výpek zlejte, zjemnite ho maslom a nechajte zredukovať (odpariť tekutinu). 

7Podávajte s varenými zemiakmi omastenými maslom a posypanými pažítkou alebo inou prílohou.

Zverina je veľmi chutné a zdravé mäso. Nieje nutné ho príliš koreniť, má svojú špecifickú výraznú chuť. V podstate je vždy v kvalite BIO a preto je vhodné ho učiť jesť aj deti.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zverina
Všetky recepty s korením Bobkový list mletý
Všetky recepty s korením Jalovec mletý
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Myslivec
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Nové korenie celé

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie