1 kg mäsa na pečenie pliecko, sehno, chrbát
2 cibule
2 dcl svetlého piva
maslo
soľ
korenie Divočina
ALEBO klasická verzia korenia:
jalovec mletý
nové korenie celé
bobkový list mletý
celé čierne korenie
tymián
Zverina nakúpite tu
Bobkový list mletý nakúpite tu
Jalovec mletý nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Myslivec nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
1Mäso očistite od zbytočných blán a nasoľte, posypte korením a to doňho dobre votrite.
2Cibuľu nasekajte na hrubo, dajte ju do pekáča aj s mäsom a prikryjte vrchnákom.
3Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi dve hodiny.
4V polovici doby pečenia, mäso opatrne otočte a občas prelievajte výpekom.
5Keď je mäso mäkké, dajte dole vrchnák a horúcim vzduchom dopečte do zlata a naporcujte.
6Výpek zlejte, zjemnite ho maslom a nechajte zredukovať (odpariť tekutinu).
7Podávajte s varenými zemiakmi omastenými maslom a posypanými pažítkou alebo inou prílohou.
Zverina je veľmi chutné a zdravé mäso. Nieje nutné ho príliš koreniť, má svojú špecifickú výraznú chuť. V podstate je vždy v kvalite BIO a preto je vhodné ho učiť jesť aj deti.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.