NA CESTO:
6 bielkov
380 g práškového cukru
2 lyžičky bieleho vinného octu
2 lyžičky zemiakového škrobu
štipka soli
NA KRÉM:
750 ml smotany na šľahanie
NA OVOCNÝ PRELIV:
100 g čučoriedok
100 g černíc
100 g malín
2 dcl červeného vína
1 lyžica Korenia do múčnikov
3 lyžice cukru
ovocie na ozdobu
1Vo veľkej odmastnenej miske ušlahajte 6 bielkov so štipkou soli. Pevný sneh docielite pomalým šľahaním na malý stupeň a tiež tomu napomôže pridaná soľ.
2Keď je hmota krémová a pevná, pridávajte po lyžiciach práškový cukor a postupne ho zašľahávajte. Šľahajte tak dlho, kým sa bielky úplne neprepoja s cukrom a vznikne tak hladká, lesklá, hustá, krémová hmota.
3Rúru rozohrejte na 150°C. Pripravte si dva plechy a dva papiere na pečenie. Na každý papier obkreslite podľa taniera alebo tortovej formy kruh s priemerom cca 24 cm. Sneh rozdeľte na dve časti a dajte ho do stredu kruhu. Lyžicou roztierajte hmotu a tvarujte z nej kruhy. Placka nemusí byť dokonalá, u tejto torty sú nerovnosti skôr výhodou. Oba plechy vložte do rúry, teplotu znížte na 110°C a pečte hodinu a pol. Rúra sa behom pečenia nesmie otvárať! Po hodine a pol rúru vypnite, nechajte pootvorené dvierka a nechajte korpus vychladnúť a dosušiť.
4Behom pečenia vytvorte ovocný preliv: ovocie, víno, cukor a Korenie do múčnikov dajte do hrnca a ovocie nechajte rozvariť.
5Behom chladnutia korpusu ušľahajte šľahačku.
6Nakoniec vytvorte tortu: na servírovací tanier položte jeden korpus, naňho dajte pol šľahačky, na to položte druhý korpus (trochu pritlačte, aby sa vrstvy pekne prepojily), naňho navrstvite druhú časť šľahačky, na ktorú naukladáte ovocie a polejete ovocným prelivom.
Náš tip: tortu môžeme dozdobiť jedlými kvetmi, my sme tentokrát použili okvetné lístky ruže.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.