Recepty

Pavlova s lesným ovocím

 Pavlova s lesním ovocem

počet osôb
6

čas prípravy
120 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

NA CESTO:
6 bielkov
380 g práškového cukru
2 lyžičky bieleho vinného octu
2 lyžičky zemiakového škrobu
štipka soli
NA KRÉM:
750 ml smotany na šľahanie
NA OVOCNÝ PRELIV:
100 g čučoriedok
100 g černíc
100 g malín
2 dcl červeného vína
1 lyžica Korenia do múčnikov
3 lyžice cukru
ovocie na ozdobu

Korenie do múčnikov nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo veľkej odmastnenej miske ušlahajte 6 bielkov so štipkou soli. Pevný sneh docielite pomalým šľahaním na malý stupeň a tiež tomu napomôže pridaná soľ.

2Keď je hmota krémová a pevná, pridávajte po lyžiciach práškový cukor a postupne ho zašľahávajte. Šľahajte tak dlho, kým sa bielky úplne neprepoja s cukrom a vznikne tak hladká, lesklá, hustá, krémová hmota.

3Rúru rozohrejte na 150°C. Pripravte si dva plechy a dva papiere na pečenie. Na každý papier obkreslite podľa taniera alebo tortovej formy kruh s priemerom cca 24 cm. Sneh rozdeľte na dve časti a dajte ho do stredu kruhu. Lyžicou roztierajte hmotu a tvarujte z nej kruhy. Placka nemusí byť dokonalá, u tejto torty sú nerovnosti skôr výhodou. Oba plechy vložte do rúry, teplotu znížte na 110°C a pečte hodinu a pol. Rúra sa behom pečenia nesmie otvárať! Po hodine a pol rúru vypnite, nechajte pootvorené dvierka a nechajte korpus vychladnúť a dosušiť.

4Behom pečenia vytvorte ovocný preliv: ovocie, víno, cukor a Korenie do múčnikov dajte do hrnca a ovocie nechajte rozvariť.

5Behom chladnutia korpusu ušľahajte šľahačku.

6Nakoniec vytvorte tortu: na servírovací tanier položte jeden korpus, naňho dajte pol šľahačky, na to položte druhý korpus (trochu pritlačte, aby sa vrstvy pekne prepojily), naňho navrstvite druhú časť šľahačky, na ktorú naukladáte ovocie a polejete ovocným prelivom.

Náš tip: tortu môžeme dozdobiť jedlými kvetmi, my sme tentokrát použili okvetné lístky ruže.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie do múčnikov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie