200g pancetta (talianská sušená slanina)
100g syra Parmezán alebo Pekorino
6 vaječných žĺtkov
maslo a rastlinný olej
balenie cestovín Malfaldine alebo Spaghetti
štipka oregána
čierne korenie, soľ
Oregano nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Dajte variť cestoviny. Veľa vody, soľ, varte pastu až kým bude "all dente" a vodu z cestovín si nechajte.
2Vo vyššej panvici rozpusťe maslo s trochou rastlinného oleja a na ňom orestujte pancettu nakrájanú na prúžky do chrumkava.
3V miske rozšľahajte žĺtky s nastrúhaným syrom, 3 naberačkami vody z pasty a pridajte čerstvo namleté FAREBNÉ KORENIE. Ja osobne pridávam štipku OREGÁNA, vylepší to chuť.
4Pinzetou alebo kliešťami dajte pastu priamo z vody do panvice s panchettou a stiahnite z ohňa. Prilejte pripravenú zmes a miešajte, kým na cestovinách nezostane lesklá krémová omáčka.
5Servírujte v hlbokých tanieroch posypané strúhaným parmezánom alebo pekorínom.
Pravá talianská klasika, viac taliansky to už nejde..:)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.