Recepty

Pasta alla Carbonara

 Pasta alla Carbonara

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
25 minut Varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

200g pancetta (talianská sušená slanina)
100g syra Parmezán alebo Pekorino
6 vaječných žĺtkov
maslo a rastlinný olej
balenie cestovín Malfaldine alebo Spaghetti
štipka oregána
čierne korenie, soľ


Oregano nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Dajte variť cestoviny. Veľa vody, soľ, varte pastu až kým bude "all dente" a vodu z cestovín si nechajte.

2Vo vyššej panvici rozpusťe maslo s trochou rastlinného oleja a na ňom orestujte pancettu nakrájanú na prúžky do chrumkava.

3V miske rozšľahajte žĺtky s nastrúhaným syrom, 3 naberačkami vody z pasty a pridajte čerstvo namleté FAREBNÉ KORENIE. Ja osobne pridávam štipku OREGÁNA, vylepší to chuť.

4Pinzetou alebo kliešťami dajte pastu priamo z vody do panvice s panchettou a stiahnite z ohňa. Prilejte pripravenú zmes a miešajte, kým na cestovinách nezostane lesklá krémová omáčka.

5Servírujte v hlbokých tanieroch posypané strúhaným parmezánom alebo pekorínom.

Pravá talianská klasika, viac taliansky to už nejde..:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Oregano
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie