Panna cotta
1 l smotany na šľahanie 33%
6 PL krupicového cukru
1 VANILKOVÝ STRUK
12 plátkov želatíny
Preliv z pečených malín
250 g mrazených malín
4 PL krupicového cukru
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
PRELIV Z PEČENÝCH MALÍN
1Rúru rozohrejte na teplotu 200 °C.
2V mise zmiešajte maliny s cukrom a nasypte všetko do malého pekáčika. Pečte v rozohriatej rúre cca 25 minút.
3Po upečení vyberte z rúry a odložte bokom vychladnúť.
PANNA COTTA
1Hlboký tanier naplňte studenou vodou, dajte doňho plátky želatíny a nechajte cca 10 minút napučať.
2Do hrnca nalejte šľahačkovú smotanu, pridajte cukor, zrniečka z 1 VANILKOVÉHO STRUKU a začnite zahrievať. Za stáleho miešania nechajte rozpustiť cukor (zmes sa nesmie variť). Potom pridajte pripravenú želatínu a miešajte, kým sa aj želatína nerozpustí.
3Hotovú zmes nalejte do misiek a odložte do chladničky vychladnúť (ideálne cez noc).
4Keď bude panna cotta hotová a dostatočne vychladená, ostrým nožom ju opatrne oddeľte od krajov misky a na pár sekúnd ponorte misku s panna cottou do horúcej vody (aby bola cca 1/2 misky ponorená). Potom misku osušte, priklopte na ňu tanier a celú zmes otočte. Panna cotta by mala z misky jednoducho "vypadnúť".
5Dezert dozdobte pripraveným malinovým prelivom a podávajte.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.