Recepty

🇮🇹 Panna cotta s prelivom z pečených malín

 Panna cotta s přelivem z pečených malin

počet osôb
8

čas prípravy
15 min. príprava
25 min. pečenie malín
6 hod. tuhnutie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Panna cotta
1 l smotany na šľahanie 33%
6 PL krupicového cukru
1 VANILKOVÝ STRUK
12 plátkov želatíny

Preliv z pečených malín
250 g mrazených malín
4 PL krupicového cukru

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

PRELIV Z PEČENÝCH MALÍN

1Rúru rozohrejte na teplotu 200 °C.

2V mise zmiešajte maliny s cukrom a nasypte všetko do malého pekáčika. Pečte v rozohriatej rúre cca 25 minút.

3Po upečení vyberte z rúry a odložte bokom vychladnúť.

PANNA COTTA

1Hlboký tanier naplňte studenou vodou, dajte doňho plátky želatíny a nechajte cca 10 minút napučať.

2Do hrnca nalejte šľahačkovú smotanu, pridajte cukor, zrniečka z 1 VANILKOVÉHO STRUKU a začnite zahrievať. Za stáleho miešania nechajte rozpustiť cukor (zmes sa nesmie variť). Potom pridajte pripravenú želatínu a miešajte, kým sa aj želatína nerozpustí.

3Hotovú zmes nalejte do misiek a odložte do chladničky vychladnúť (ideálne cez noc).

4Keď bude panna cotta hotová a dostatočne vychladená, ostrým nožom ju opatrne oddeľte od krajov misky a na pár sekúnd ponorte misku s panna cottou do horúcej vody (aby bola cca 1/2 misky ponorená). Potom misku osušte, priklopte na ňu tanier a celú zmes otočte. Panna cotta by mala z misky jednoducho "vypadnúť".

5Dezert dozdobte pripraveným malinovým prelivom a podávajte.

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie