1 menšia bravčová panenka
Dijonska horčica
1 malá smotana na šľahanie
Korenie Garlic Pepper
Korenie Maroko
Soľ
Olej
Alobal
4 väčšie zemiaky
Korenie Grécke bylinky
Maroko nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Grécke bylinky nakúpite tu
1Panenku orestujte zo všetkých strán na rozpálenej panvici s trochou oleja, aby sa zatiahlo.
2Mäso vyberte z panvice, namažte po celej jeho dĺžke horčicou a posypte korením Garlic Pepper. Zabaľte dôkladne do alobalu.
3Pečte v prozohriatej rúre na 180 stupňov zhruba 40 minút. Panenka musí byť v strede šťavnatá.
4Zemiaky očistite, nalúpte, nakrájajte na mesiačiky. Zmiešajte s olejom, Gréckymi bylinkami a soľou.
5Dajte do rúry na ďalší plech a pečte zhruba 30 minút.
6Na panvicu s výpekom z mäsa pridajte 3 lyžice dijónskej horčice, premiešajte a nalejte smotanu. Miešajte na miernom plameni, kým nevznikne prepojená zmes. Pridajte korenie Maroko a nechajte redukovať zhruba 10 minút, kým nevznikne krémová omáčka.
7Upečenú panenku nafilírujte - nakrájajte na hrubšie plátky.
Podávajte společne s omáčkou a do zlata pečenými zemiakmi.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.