✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Bravčová panenka s horčicovou omáčkou

Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
min pečení 40

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vepřové

Potrebujeme

1 menšia bravčová panenka
Dijonska horčica
1 malá smotana na šľahanie
Korenie Garlic Pepper
Korenie Maroko
Soľ
Olej
Alobal

4 väčšie zemiaky
Korenie Grécke bylinky

Maroko nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Grécke bylinky nakúpite tu

Postup prípravy

1Panenku orestujte zo všetkých strán na rozpálenej panvici s trochou oleja, aby sa zatiahlo. 

2Mäso vyberte z panvice, namažte po celej jeho dĺžke horčicou a posypte korením Garlic Pepper. Zabaľte dôkladne do alobalu. 

3Pečte v prozohriatej rúre na 180 stupňov zhruba 40 minút. Panenka musí byť v strede šťavnatá. 

4Zemiaky očistite, nalúpte, nakrájajte na mesiačiky. Zmiešajte s olejom, Gréckymi bylinkami a soľou. 

5Dajte do rúry na ďalší plech a pečte zhruba 30 minút. 

6Na panvicu s výpekom z mäsa pridajte 3 lyžice dijónskej horčice, premiešajte a nalejte smotanu. Miešajte na miernom plameni, kým nevznikne prepojená zmes. Pridajte korenie Maroko a nechajte redukovať zhruba 10 minút, kým nevznikne krémová omáčka. 

7Upečenú panenku nafilírujte - nakrájajte na hrubšie plátky. 

Podávajte společne s omáčkou a do zlata pečenými zemiakmi. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Maroko
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Grécke bylinky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie