Recepty

Palacinky s jablkami v karameli

Palačinky s jablky v karamelu

počet osôb
4

čas prípravy
50 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

0,5 l polotučného mlieka
1 vajce
200 g hladkej múky
1 PL krupicového cukru
1/2 ČL soli

4 jablká
2 ČL Kardamonu mletého
100 g trstinového cukru

Na karamel:
150 g trstinového cukru a 150 g smotany na šľahanie

Vanilková zmrzlina

Kardamóm mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1. Do väčšej misy nalejte mlieko, rozbite vajce a metličkou rozmiešajte. Pridajte cukor a soľ a premiešajte. Nakoniec nasypte múku a poriadne rozmiešajte. Cesto nechajte odležať aspoň 30 minút. 

2Jablká nakrájajte na kocky. Na väčšej panvici rozohrejte maslo a nasypte jablká. Posypte cukrom a kardamonom. Zmes miešajte a nechajte skaramelizovať. 

3Pripravte si karamel: Najprv si ohrejte smotanu. Rozohrejte panvicu a nasypte na ňu rovnomerne cukor. Keď začne na okrajoch hnednúť, začnite rýchlo miešať a naprestávajte, kým cukor úplne neskaramelizuje. Keď vám vznikne karamel, nalejte do neho veľmi opatrne ohriatu smotanu. Rýchlo miešajte, kým sa zmes nespojí. Karamel odstavte a vymiešajte do hladka.

4. Rozpálte panvicu, na ktorej budete palacinky piecť. Pred každou palacinkou nalejte na horúcu panvicu pár kvapiek oleja a rozlejte ho po dne panvice. Potom naberte cesto do naberačky, nalievajte do stredu panvice a postupne cesto rozlejte po celej panvici, až po okraje. Nechajte piecť zhruba pol minúty do zlata a palacinku otočte. Môžete ju otočiť vyhodením do vzduchu alebo si pomôžte stierkou a palacinku obráťte. Pečte z druhej strany zhruba pol minúty do zlata. 

5Palacinku naservírujte na tanier, na ňu dajte jablkovú zmes, polejte karamelom a podávajte so zmrzlinou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kardamóm mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie