Recepty

Orechový chlieb z kvasníc

Ořechový chléb z kvasnic

počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
40-50 minut Pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

25 g droždia
500 ml vlažnej vody
320 g hladkej pšeničnej múky
320 g žitnej múky
2 lyžičky soli
1 lyžička chlebového korenia
60 g nahrubo nasekaných vlašských orechov (vopred ich môžete trochu upiecť v rúre, aby rozvoňali)
1 lyžica celého maku (môžete vynechať)

Chlebové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1. Do veľkej misy rozdrobte droždie a rozmiešajte ich vo vode. 

2. Pridajte obe múky (možno budete musieť na množstvo pridať, záleží ako saje), soľ, korenie a orechy a vypracujte cesto. Nemusíte ho dlho miesiť, stačí mu chvíľku.

3. Nechajte asi hodinu kysnúť pod utierkou, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

4Rúru rozohrejte na 220° C a vložte do nej plech, na ktorom budete chleby piecť. Je dôležité, aby bol plech horúci, tým pádom urobí krásnu chrumkavú kôrku aj na spodnej strane chleba.

5Cesto rozdeľte na dve časti, každú vypracujte do tvaru bochníka, pomúčte a nechajte v miske kysnúť ďalších 30-45 minút.

6Keď sú bochníky vykysnuté, povrch každého z nich jemne narežte, aby vám pri pečení nepraskol.

7. Na horúci plech dajte papier na pečenie, na neho bochníky chleba a rýchlo späť do rúry. V tejto chvíli môžete vyliať na dno rúry trochu vody, aby sa vytvorila para a chleby lepšie vyskočili.

8. Pečte 40-50 minút dozlata, podľa toho, ako rýchlo vaša rúra pečie. Chleby musia byť zlaté na povrchu a duté pri poklopkaní. Pred jedlom ich nechajte úplne vychladnúť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chlebové korenie

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie