3 - 4 plátky dobrého chleba
Lučina, alebo žervé podľa chuti
300g šampiňónov
2 lyžice masla
1 lyžica oleja
1 stredná šalotka
1 lyžička drveného rasce
1 lyžička tymianu
citrónová šťava podľa chuti
trocha petržlenovej vňate na posypanie
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
1Šampiňóny podľa potreby očistite a nakrájajte na asi 3 cm veľké kúsky. Šalotku nakrájajte na tenké pólkolieska.
2Na panvici rozohrejte maslo a olej, pridajte nakrájanú šalotku a opekajte do zlatista. Potom prihoďte šampiňóny, pokvapkajte citrónom, pridajte korenie a opekajte zhruba 5 - 7 minút do zlata. Minútu pred koncom prelisujte do panvice cesnak a poriadne premiešajte. Na záver podľa chuti osoľte, okoreňte a prípadne ešte dochuťte citrónom.
Servírujte na čerstvom chlebe podmazané lučinou, alebo žervé a posypané petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.