Recepty

Obložený chleba s opekanými šampiňónmi

Obložený chléb s opékanými žampiony

počet osôb
2

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Houbová jídla

Potrebujeme

3 - 4 plátky dobrého chleba
Lučina, alebo žervé podľa chuti
300g šampiňónov
2 lyžice masla
1 lyžica oleja
1 stredná šalotka
1 lyžička drveného rasce
1 lyžička tymianu
citrónová šťava podľa chuti
trocha petržlenovej vňate na posypanie
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie

Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Šampiňóny podľa potreby očistite a nakrájajte na asi 3 cm veľké kúsky. Šalotku nakrájajte na tenké pólkolieska.

2Na panvici rozohrejte maslo a olej, pridajte nakrájanú šalotku a opekajte do zlatista. Potom prihoďte šampiňóny, pokvapkajte citrónom, pridajte korenie a opekajte zhruba 5 - 7 minút do zlata. Minútu pred koncom prelisujte do panvice cesnak a poriadne premiešajte. Na záver podľa chuti osoľte, okoreňte a prípadne ešte dochuťte citrónom.

Servírujte na čerstvom chlebe podmazané lučinou, alebo žervé a posypané petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie