Recepty

Nepečený jahodový koláč k letnému slnovratu

Nepečený jahodový koláč k letnímu slunovratu

počet osôb
8

čas prípravy
30 min. príprava
6 hodin Odležanie v chladnič

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Sušienkový korpus:
200 g maslových sušienok
65 g masla

Krém:
250 g mascarpone
zrniečka z 1 vanilkového struku
30-50 ml medu (podľa chuti)
100 ml smotany na šľahanie
150 g jahôd
2 a 1/2 plátku želatíny
jahody na ozdobu

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Dno aj boky tortovej formy s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie.

2. V mixéri najemno rozomeľte sušienky. Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť.  

3. Vychladnuté maslo zmiešajte so sušienkami. Vznikne hmota pripomínajúca mokrý piesok. Zmes natlačte na dno formy po bokoch do výšky asi 3 cm. Nechajte pol hodiny stuhnúť v chladničke.

4. Medzitým si pripravte náplň. Mascarpone vyšľahajte s vanilkou a medom dohladka. Následne prilejte smotanu a šľahajte ďalšiu minútu, kým krém trochu nezhustne a všetko sa nespojí.

5. Jahody rozmixujte na pyré a prelejte do malého hrnca. Zohrejte ho asi na teplotu 60-80°C (nemusí vrieť). Po zohriatí odstavte hrniec s pyré.

6. Do misky so studenou vodou namočte želatínu a nechajte 5 -10 minút napučať. Plátky želatíny potom presuňte do hrnca s jahodami a rozmiešajte.

7. Jahodové pyré pridajte do mascarpone základu, dôkladne premiešajte, nalejte na korpus. Povrch korpusu uhlaďte. Dajte do chladničky aspoň na 5, ideálne na 8 hodín (cez noc). 

8Pred podávaním opatrne odstráňte formu, koláč dozdobte ovocím a môžete servírovať.

Dobrú chuť a krásny začiatok leta!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie