Sušienkový korpus:
200 g maslových sušienok
65 g masla
Krém:
250 g mascarpone
zrniečka z 1 vanilkového struku
30-50 ml medu (podľa chuti)
100 ml smotany na šľahanie
150 g jahôd
2 a 1/2 plátku želatíny
jahody na ozdobu
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Dno aj boky tortovej formy s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie.
2. V mixéri najemno rozomeľte sušienky. Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť.
3. Vychladnuté maslo zmiešajte so sušienkami. Vznikne hmota pripomínajúca mokrý piesok. Zmes natlačte na dno formy po bokoch do výšky asi 3 cm. Nechajte pol hodiny stuhnúť v chladničke.
4. Medzitým si pripravte náplň. Mascarpone vyšľahajte s vanilkou a medom dohladka. Následne prilejte smotanu a šľahajte ďalšiu minútu, kým krém trochu nezhustne a všetko sa nespojí.
5. Jahody rozmixujte na pyré a prelejte do malého hrnca. Zohrejte ho asi na teplotu 60-80°C (nemusí vrieť). Po zohriatí odstavte hrniec s pyré.
6. Do misky so studenou vodou namočte želatínu a nechajte 5 -10 minút napučať. Plátky želatíny potom presuňte do hrnca s jahodami a rozmiešajte.
7. Jahodové pyré pridajte do mascarpone základu, dôkladne premiešajte, nalejte na korpus. Povrch korpusu uhlaďte. Dajte do chladničky aspoň na 5, ideálne na 8 hodín (cez noc).
8Pred podávaním opatrne odstráňte formu, koláč dozdobte ovocím a môžete servírovať.
Dobrú chuť a krásny začiatok leta!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.