Recepty

Najlepšie vajíčka na svete

Nejlepší vajíčka na světě

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Snídaně & Svačinky

Potrebujeme

150 g masla
2 veľké biele bagety
3 strúčiky cesnaku
bylinky (talianske, rozmarín, bazalka, ap.)
6 vajíčok
lyžička korenia Gyros
8 cherry rajčín
3 plátky šunky
2 lyžice parmezánu
hrsť ľadového šalátu
ozdobné balsamico
soľ
farebné korenie

Grécky gyros nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Talianske bylinky nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Rozmarín drvený nakúpite tu

Postup prípravy

1Pred vajíčkami si dajte zapiecť cesnakové bagety. Bagety narežte našikmo tak, aby sa v nich spravili otvory, ale nerozrezala sa kompletne. V miske si roztopte 100 g masla, do neho rozdrvte cesnak a pridajte ľubovoľné bylinky na dochutenie. Zmes namažte do otvorov bagety a dajte zapekať do trúby na 180 °C zhruba na 10 minút, kým sa zmes nespojí s bagetou a tá nebude chrumkavá.

2Medzi tým si vyšľahajte 6 vajíčok v miske a pridajte do nich lyžičku korenia Gyros, soľ a korenie. Nakrájajte si šunku na pásiky a rajčinky na štvrtinky. Na rozpálenej panvici nechajte roztopiť 3/4 zvyšného masla, na ktorom posmažte šunku a rajčinky do chrumkava. 

3Stiahnite plameň na pomalý, aby sa vajíčka nerobili na prudkom ohni. Prihoďte zvyšok masla a keď sa roztopí zalejte panvicu vajíčkami. Nemiešajte sprudka, ale snažte sa robiť pomalé pohyby od kraja panvice do stredu, aby sa vytvárali vláčne obláčiky vajíčka. Panvicu stiahnite z plameňa skôr, než sa kompletne spravia a nasypte do nich parmezán. Vajíčka sú na teplo citlivé a dorobia sa na panvici pri miešaní parmezánu. 

4Vyberte bagety s trúby a v nakrojených miestach nakrájajte na jednotlivé kusy. K vajíčkam a bagetkám podávajte ľadový šalát pokvapkaný balsamicom, soľou a korením a dresing podľa vlastného výberu.

Pekné ráno a dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Grécky gyros
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Talianske bylinky
Všetky recepty s korením Bazalka
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Rozmarín drvený

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie