Recepty

Nakladaná rebarbora

Nakládaná rebarbora

čas prípravy
20 min. príprava
10 min. sterilizovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

5 veľkých stoniek rebarbory
2 chilli papričky
1 lyžička celého čierneho korenia
6 ks klinčekov
4 bobkové listy
2 badiány
1 lyžička horčičného semienka
2 štipky tymianu

Nálev:
1,5 šálky vody
1,5 šálky červeného vínneho octu
230 g cukru
1 - 2 lyžičky soli
kúsok čerstvého zázvoru (asi 3 cm) - nakrájaného na plátky
štipka tymianu
štipka CHILLI alebo korenia Harissa
kôra z polovice pomaranča

Korenie čierne celé nakúpite tu
Klinček celý nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Badián celý nakúpite tu
Horčičné semienko nakúpite tu
Harissa nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si dva väčšie poháre.

2Rebarboru ošúpte a nakrájajte na asi 2 cm veľké kúsky. Naukladajte ich do pohárov.

3Do každého pohára pridajte jednu čili papričku, pár guľôčok čierneho korenia, 3 klinčeky, 2 bobkové listy, 1 badián, 1/2 lyžičky horčičných semienok a štipku tymianu.

4Pripravte si nálev - do hrnca dajte všetky suroviny a za stáleho miešania zohrievajte, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nálev následne sceďte, nechajte odstáť a vychladnúť.

5Vlažný nálev nalejte do naplnených pohárov a dôkladne uzavrite.

6Sterilizujte cca 10 minút pri teplote 80 °C.

Z tohto množstva budete mať asi tak 2 väčšie poháre (záleží však na veľkosti stoniek a pod.).


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Klinček celý
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Badián celý
Všetky recepty s korením Horčičné semienko
Všetky recepty s korením Harissa

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie