5 veľkých stoniek rebarbory
2 chilli papričky
1 lyžička celého čierneho korenia
6 ks klinčekov
4 bobkové listy
2 badiány
1 lyžička horčičného semienka
2 štipky tymianu
Nálev:
1,5 šálky vody
1,5 šálky červeného vínneho octu
230 g cukru
1 - 2 lyžičky soli
kúsok čerstvého zázvoru (asi 3 cm) - nakrájaného na plátky
štipka tymianu
štipka CHILLI alebo korenia Harissa
kôra z polovice pomaranča
Korenie čierne celé nakúpite tu
Klinček celý nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Badián celý nakúpite tu
Horčičné semienko nakúpite tu
Harissa nakúpite tu
1Pripravte si dva väčšie poháre.
2Rebarboru ošúpte a nakrájajte na asi 2 cm veľké kúsky. Naukladajte ich do pohárov.
3Do každého pohára pridajte jednu čili papričku, pár guľôčok čierneho korenia, 3 klinčeky, 2 bobkové listy, 1 badián, 1/2 lyžičky horčičných semienok a štipku tymianu.
4Pripravte si nálev - do hrnca dajte všetky suroviny a za stáleho miešania zohrievajte, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nálev následne sceďte, nechajte odstáť a vychladnúť.
5Vlažný nálev nalejte do naplnených pohárov a dôkladne uzavrite.
6Sterilizujte cca 10 minút pri teplote 80 °C.
Z tohto množstva budete mať asi tak 2 väčšie poháre (záleží však na veľkosti stoniek a pod.).
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.