Recepty

Nakladaná biela reďkovka takuan

Nakládaná bílá ředkev takuan

počet osôb
4

čas prípravy
45 min. príprava
1 týden odležanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1 ks biela reďkovka
1 PL morské soli

Nálev:
125 ml vody
125 ml japonského octu z ryžového vína nebo jablčného octu
240 g kryštálového cukru
1 a 1/2 PL morskej soli
2 ČL KURKUMY

Kurkuma nakúpite tu

Postup prípravy

1Reďkovku pozdĺžne rozkrojte na dve alebo štyri rovnako veľké časti (podľa veľkosti reďkovky) a nakrájajte ich na tenké plátky. Plátky dajte do menšej misky, pridajte soľ a poriadne premiešajte rukami. Nechajte minimálne 1/2 hod. odležať, aby reďkovka pustila vodu.

2Pripravte si nálev. Do hrnca dajte všetky suroviny, premiešajte a nechajte ich pár minút variť. Hrniec odstavte.

3Z reďkovky zlejte šťavu, ktorú pustila. Pripravené plátky dajte do uzatváratelných fliaš, zalejte hotovým horúcim nálevom a uzavrite fľašu.

4Takto pripravenú reďkovku dajte na chladné miesto aspoň na 1 týždeň odležať. Potom premiestnite fľaše do chladničky, kde vám vydržia aj niekoľko mesiacov.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kurkuma

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie