1 ks biela reďkovka
1 PL morské soli
Nálev:
125 ml vody
125 ml japonského octu z ryžového vína nebo jablčného octu
240 g kryštálového cukru
1 a 1/2 PL morskej soli
2 ČL KURKUMY
1Reďkovku pozdĺžne rozkrojte na dve alebo štyri rovnako veľké časti (podľa veľkosti reďkovky) a nakrájajte ich na tenké plátky. Plátky dajte do menšej misky, pridajte soľ a poriadne premiešajte rukami. Nechajte minimálne 1/2 hod. odležať, aby reďkovka pustila vodu.
2Pripravte si nálev. Do hrnca dajte všetky suroviny, premiešajte a nechajte ich pár minút variť. Hrniec odstavte.
3Z reďkovky zlejte šťavu, ktorú pustila. Pripravené plátky dajte do uzatváratelných fliaš, zalejte hotovým horúcim nálevom a uzavrite fľašu.
4Takto pripravenú reďkovku dajte na chladné miesto aspoň na 1 týždeň odležať. Potom premiestnite fľaše do chladničky, kde vám vydržia aj niekoľko mesiacov.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.