Recepty

Nadýchaný pohánkový koláč s ríbezľami

Nadýchaný pohankový koláč s rybízem

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava
30 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

3 vajcia (izbovej teploty)
štipka soli
140 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vlažnej vody
170 g hladkej pohánkovej múky
1/2 prášku do pečiva
1/2 ČL CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ
2 PL kakaa

350 g ríbezlí

maslo na vymastenie formy
pohánková múka na vysypanie formy

hrsť ríbezlí na ozdobenie
práškový cukor na posypanie upečeného koláča

Citrónová kôra mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na teplotu 180 °C.

2Guľôčky ríbezlí prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.

3Pripravte si cesto. Žĺtky vyšľahajte spolu s práškovým cukrom. Do pripravenej zmesi pridajte olej, vlažnú vodu a dôkladne premiešajte. Potom pridajte pohánkovú múku, CITRÓNOVÚ KÔRU, kakao a prášok do pečiva.

4Do bielkov pridajte štipku soli a vyšľahajte z nich tuhý sneh. Primiešajte ho do cesta.

5Do maslom vymastenej a pohánkovou múkou vysypanej okrúhlej formy nalejte cesto.

6Cesto rovnomerne posypte ríbezľami.

7Pečte v rozohriatej rúre dozlata (cca 25 - 30 minút).

8Hotový koláč poprášte práškovým cukrom a dozdobte čerstvými ríbezľami.

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie