3 vajcia (izbovej teploty)
štipka soli
140 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vlažnej vody
170 g hladkej pohánkovej múky
1/2 prášku do pečiva
1/2 ČL CITRÓNOVEJ KÔRY MLETEJ
2 PL kakaa
350 g ríbezlí
maslo na vymastenie formy
pohánková múka na vysypanie formy
hrsť ríbezlí na ozdobenie
práškový cukor na posypanie upečeného koláča
1Rúru rozohrejte na teplotu 180 °C.
2Guľôčky ríbezlí prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
3Pripravte si cesto. Žĺtky vyšľahajte spolu s práškovým cukrom. Do pripravenej zmesi pridajte olej, vlažnú vodu a dôkladne premiešajte. Potom pridajte pohánkovú múku, CITRÓNOVÚ KÔRU, kakao a prášok do pečiva.
4Do bielkov pridajte štipku soli a vyšľahajte z nich tuhý sneh. Primiešajte ho do cesta.
5Do maslom vymastenej a pohánkovou múkou vysypanej okrúhlej formy nalejte cesto.
6Cesto rovnomerne posypte ríbezľami.
7Pečte v rozohriatej rúre dozlata (cca 25 - 30 minút).
8Hotový koláč poprášte práškovým cukrom a dozdobte čerstvými ríbezľami.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.