Recepty

Plnené kura podľa našej Elišky

Nadívané kuře podle naší Elišky

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
4 hod. pečenie mäsa
1 hod. príprava plnky

obtiažnosť
střední

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

1 celé kura
1 celý toustový chleba
100 ml mlieka
100 g prepusteného masla
3 žĺtka
3 vaječné bielka
1 zväzok petržlenovej vňate
3 lyžička korenia Davídkovo pečené kura
3 lyžička korenia Detské bylinky Eliška
troška masla do výpeku
soľ podľa chuti

formičky na muffiny

Detské bylinky Eliška nakúpite tu
Davídkovo pečené kura nakúpite tu

Postup prípravy

1. Kura opláchnite, vysušte a posypte soľou a korením Davídkovo pečené kura.

2Petržlenovú vňať nasekajte na jemno a toastový chlieb nakrájajte na kocky veľké asi 2 cm. Z vajec oddeľte bielka a vyšľahajte z nich tuhý sneh.

3Pripravte si plnku. Nakrájaný toastový chlieb zalejte mliekom, rozpusteným maslom, osoľte, pridajte korenie Detské bylinky Eliška, jemne nasekanú petržlenovú vňať a nechajte 10 minút odpočinúť. Potom opatrne zapracujte sneh a časťou plnky naplňte kura. Dôkladne ho zašite, alebo na uzatvorenie dutiny kuraťa použite špajdle.  

4Formičky na muffiny vytrite maslom a naplňte ich zvyškom plnky.

5Kura podlejte hrnčekom vody, priklopte vekom a pečte v rúre pri teplote 120 °C aspoň 4 hodiny. Teplotu samozrejme môžete upraviť na vyššiu a piecť tak kratší čas, ale kura sa tak viac spečie.

6Posledných 20 minút dopečte kura bez pokrievky na horúcom vzduchu s ventilátorom. Výpek zlejte, pridajte maslo, zredukujte ho na hladkú glazúru a tou kura potierajte, kým sa na ňom nevytvorí zlatistá kôrka.

7Muffiny dajte do rúry ku kuraťu na poslednú hodinu pomalého pečenia. Potom ich vytiahnite, nechajte chvíľu vychladnúť a vyklopte z formičiek.

8Plnené kura nakrájajte a podávajte s plnkou. Tanier ozdobte aj upečenými muffinmi, opečeným zemiakom alebo zemiakovou kašou.

TIP:  pri pomalom pečení si mäso uchová šťavnatosť a nevysuší sa. Jeho chuť tak bude silnejšia a intenzívnejšia. V tomto prípade stojí za to si počkať o hodinu dlhšie. Aj tu stojí za to si počkať pri pečení dlhšie. Čas a korenie  tak znásobia všetky chute, takže pripravíte dokonalé jedlo, na ktorom si pochutí celá vaša rodina.

Toto je vlastný recept našej 6 ročnej Elišky. Niekedy vyzerajú veci zložito, ale opak je pravdou. Keď to dokáže vymyslieť a pripraviť malé dievčatko, mali by ste to zvládnuť aj vy  Čo myslíte?

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Detské bylinky Eliška
Všetky recepty s korením Davídkovo pečené kura

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie