9 mrkiev
1 plechovku kokosového mlieka
1 l zeleninového vývaru
1 lyžica korenia Makové kari
1/2 limetky
hrsť Arašidov
kokosový olej na restovanie
Môžete použiť chilli papričku
Makový olej na pokvapkanie
1Mrkvu oloúpte.
28 mrkiev nastrúhajte na jemnom strúhadle. Z jednej mrkvy urobte tenké prúžky škrabkou.
3V hrnci orestujte nastrúhanú mrkvu na kokosovom oleji.
4Zalejte zeleninovým vývarom, nasypte Makové kari, premiešajte a varte na miernom plameni zhruba 15 minút.
5Tenké plátky mrkvy upečte na papieri na pečenie v rozohriatej rúre. Pečte zhruba 10 minút na 180 stupňov, kým z mrkvy nevzniknú zlaté chipsy.
6Arašidy nasekajte a na rozpálenej panvici opražte dozlata.
7Uvarenú mrkvovú zmes rozmixujte ponorným tyčovým mixérom a dajte naspäť na plameň.
8Nalejte kokosové mlieko, premiešajte, nalejte šťavu z polovice limetky a ešte zhruba 5 minút varte. Ochuťte, osoľte podľa chuti.
9Polievku nalejte do tanierov, naservírujte s mrkvovými chipsami, praženými arašidami a čerstvou chilli papričkou. Pokvakajte makovým olejom alebo kokosovým mliekom.
Prajeme dobrú pestrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.