Recepty

Mrkvová torta s orechami a vôňou korenia do múčnikov

Vynikajúca mrkvová torta, ktorá spája jemnú chuť orechov a arómu voňavého korenia do múčnikov. Skvelý doplnok na jarné oslavy, ale aj k takým okamihom, kedy si chcete dopriať niečo výnimočné.
Mrkvový dort s ořechy a vůní koření do moučníku

počet osôb
8

čas prípravy
20 min. príprava
35 min pečenie
25 min príprava krému

obtiažnosť
střední

druh jedla
Velikonoce

Potrebujeme

Korpus:
300 g hladkej múky
1 ks prášok do pečiva
1 ČL jedlej sódy
1½ ČL Korenia do múčnikov
270 ml rastlinného oleja
250 ml medu
4 veľké vajíčka
450 g mrkvy (nastrúhanej na jemnom strúhadle)
120 g drvených vlašských orechov

Krém:
300 g cream cheese
100 g zmäknutého masla
200–220 g múčkového cukru (podľa chuti)
1–2 ČL citrónovej šťavy

Korenie do múčnikov nakúpite tu

Postup prípravy

1. Príprava cesta

Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Formu na pečenie torty potrite maslom a vysypte hladkou múkou. V jednej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a KORENIE DO MÚČNIKOV. V inej veľkej miske vyšľahajte med, vajíčka a olej do peny pomocou ručného šľahača alebo kuchynského robota. Malo by to trvať cca 5 minút, kým zmes nebude nadýchaná a svetlá. Následne pridajte nastrúhanú mrkvu a drvené vlašské orechy. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Nakoniec postupne pridávajte do zmesi suché ingrediencie (múku s práškom do pečiva, sódu s korením) a všetko dôkladne premiešajte, až kým nebude cesto homogénne a bez hrudiek. 

2. Pečenie: 

Cesto prelejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30–35 minút. Aby ste zistili, či je torta už upečená, použite špajdľu, ktorú opatrne zapichnite do stredu korpusu. Ak ju po vytiahnutí z cesta vyberiete čistú, bez prichyteného cesta, torta je hotová. Ak na špajdli zostanú zvyšky cesta, predlžujte pečenie a tortu ešte chvíľu dopekajte. 

3. Chladenie:

Po upečení nechajte korpus chvíľu chladnúť vo forme, následne ho opatrne vyberte a nechajte vychladnúť úplne. Ak nemáte mriežku, nechajte tortu na tanieri alebo podnose, aby mohla chladnúť rovnomerne.  

4. Príprava krému: 

Pred začiatkom prípravy nechajte všetky ingrediencie (cream cheese a maslo) zohriať na izbovú teplotu, aby sa krém nezrazil.  V miske vyšľahajte cream cheese so zmäknutým maslom izbovej teploty do hladkej hmoty pomocou ručného šľahača alebo kuchynského robota. Potom pridajte múčkový cukor a šľahajte ďalej, kým nebude zmes jemná a hladká. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu podľa chuti a dôkladne všetko premiešajte. 

5. Zostavenie torty

Po vychladnutí korpusu ho rozrežte na dve polovice. Na jednu vrstvu korpusu naneste polovicu pripraveného krému a rovnomerne ho rozotrite. Priklopte druhou vrstvou korpusu a zvyšok krému naneste na vrch torty. Krém rozotrite rovnomerne.

6. Zdobenie torty:

Tortu môžete ozdobiť čokoládovými figúrkami, jedlými kvetmi alebo inými dekoráciami podľa vlastného výberu. Taktiež sa hodia drvené vlašské orechy, alebo môžete požiť hoblinky čokolády pre lahodnejšiu chuť a krajší vzhľad.  

7. Stuhnutie torty v chladničke

Po dokončení zdobenia je najlepšie nechať tortu na chvíľu ešte odležať v chladničky, ideálne aspoň hodinu, aby krém stuhol a torta sa ľahšie krájala. 

Dobrú chuť. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie do múčnikov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie