2 ks morského vlka
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
4 strúčiky cesnaku
morská soľ
1/2 ČL KORENIA NA RYBY
3 PL olivového oleja
1Ryby dobre vyčistite a zbavte ich šupín. Pri čistení dajte pozor, aby ste neprerezali žlč, inak by bola ryba horká.
2Vyčistené ryby operte v morskej vode alebo studenej vode osolené morskou soľou, v žiadnom prípade nie v sladkej vode.
3Potom ryby zvonku aj zvnútra dobre osušte papierovými kuchynskými utierkami, aby neboli mokré.
4Brušnú dutinu rýb naplňte zmesou najemno nasekaného cesnaku, petržlenu, pár kvapiek olivového oleja, morskej soli a KORENÍM NA RYBY.
5Ryby zabaľte do potravinárskej fólie a dajte odležať do chladničky na 2 hodiny.
6Potom z rýb vyberte zmes, ktorou ste naplnili brušnú dutinu (už ju nebudete potrebovať).
7Ryby zvonku opäť osušte. Stranu ryby, ktorá bude na grile ako prvá smerom k ohňu, dobre potrite olivovým olejom.
8Pripravené ryby dajte na studený grilovací rošt a cca 10 minút ich grilujte z jednej strany. Skôr než ryby otočíte, olivovým olejom potrite ich druhú stranu. Z tejto strany grilujte ryby približne 8 minút.
9Hotové ryby podľa chuti dosoľte morskou soľou, pokvapkajte olivovým olejom a prípadne pokvapkajte citrónom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.