Recepty

Morský vlk na grile

 Mořský vlk na grilu

počet osôb
2

čas prípravy
30 min. príprava
2 hod. marinovanie
18 min. grilovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

2 ks morského vlka
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
4 strúčiky cesnaku
morská soľ
1/2 ČL KORENIA NA RYBY
3 PL olivového oleja

Korenie na ryby nakúpite tu

Postup prípravy

1Ryby dobre vyčistite a zbavte ich šupín. Pri čistení dajte pozor, aby ste neprerezali žlč, inak by bola ryba horká.

2Vyčistené ryby operte v morskej vode alebo studenej vode osolené morskou soľou, v žiadnom prípade nie v sladkej vode.

3Potom ryby zvonku aj zvnútra dobre osušte papierovými kuchynskými utierkami, aby neboli mokré.

4Brušnú dutinu rýb naplňte zmesou najemno nasekaného cesnaku, petržlenu, pár kvapiek olivového oleja, morskej soli a KORENÍM NA RYBY.

5Ryby zabaľte do potravinárskej fólie a dajte odležať do chladničky na 2 hodiny.

6Potom z rýb vyberte zmes, ktorou ste naplnili brušnú dutinu (už ju nebudete potrebovať).

7Ryby zvonku opäť osušte. Stranu ryby, ktorá bude na grile ako prvá smerom k ohňu, dobre potrite olivovým olejom.

8Pripravené ryby dajte na studený grilovací rošt a cca 10 minút ich grilujte z jednej strany. Skôr než ryby otočíte, olivovým olejom potrite ich druhú stranu. Z tejto strany grilujte ryby približne 8 minút.

9Hotové ryby podľa chuti dosoľte morskou soľou, pokvapkajte olivovým olejom a prípadne pokvapkajte citrónom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie na ryby

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie