Recepty

Moravský vrabec s moravskou kyslou kapustou a žemľovou knedľou

Moravský vrabec s moravským kysaným zelím a houskovým knedlíkem

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Česko

Potrebujeme

Moravský vrabec:
cca 1 kg bravčového pliecka
2 väčšie cibule
2 PL plnotučnej horčice
1 PL korenia Bravčová pečienka
1 ČL korenia Garlic Pepper
1 dcl desaťstupňového piva
soľ

Moravská kapusta:
1 kg kyslej kapusty
20 dkg slaniny
2 cibule
1 ČL drvenej rasce
1 PL polohrubej múky
1 veľký zemiak zbavený šupky
1 PL korenia Zemiačik
soľ



Garlic Pepper nakúpite tu
Bravčové pečené nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Zemiačik nakúpite tu

Postup prípravy

Moravský vrabec:

1Mäso nakrájajte na kocky veľké cca 4x4 cm, cibuľu nasekajte nahrubo.

2Mäso, cibuľu, korenie, horčicu, soľ a pivo zmiešajte vo veľkom pekáči. Prikryte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 90 minút.

3Keď mäso zmäkne, odklopte pokrievku a dopečte v peci dozlata pomocou horúceho vzduchu s grilom.

Moravská kyslá kapusta:

1Kapustu prepláchnite vodou cez sitko, vložte do hrnca, prisypte rascu, soľ, dolejte vodu a varte domäkka ( ja osobne varím na pare len s rascou, pretože kapusta je potom chutnejšia a rýchlejšie uvarená).

2V druhom hrnci si orestujte na drobno nakrájanú slaninu a na nej zarestujte dozlata nahrubo nakrájanú cibuľu.

3Pridajte PL polohrubej múky (ak ste odporcovia lepku nemusíte pridať múku), nastrúhajte na jemno jeden väčší zemiak na zahustenie a prisypte 1 PL korenia Zemiačik.

4Pridajte asi pol litra vody a chvíľu povarte. Do zápražky vmiešajte uvarenú kapustu zbavenú vody. Ak by bola kapusta príliš hustá, môžete ju rozriediť vodou.

Kapustu nechajte aspoň 20 minút odstáť. Servírujte so žemľovou knedľou a moravským vrabcom. S dobre vychladeným pivom, je to tá pravá moravská klasika. 

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Bravčové pečené
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Zemiačik

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie