Moravský vrabec:
cca 1 kg bravčového pliecka
2 väčšie cibule
2 PL plnotučnej horčice
1 PL korenia Bravčová pečienka
1 ČL korenia Garlic Pepper
1 dcl desaťstupňového piva
soľ
Moravská kapusta:
1 kg kyslej kapusty
20 dkg slaniny
2 cibule
1 ČL drvenej rasce
1 PL polohrubej múky
1 veľký zemiak zbavený šupky
1 PL korenia Zemiačik
soľ
Garlic Pepper nakúpite tu
Bravčové pečené nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Zemiačik nakúpite tu
Moravský vrabec:
1Mäso nakrájajte na kocky veľké cca 4x4 cm, cibuľu nasekajte nahrubo.
2Mäso, cibuľu, korenie, horčicu, soľ a pivo zmiešajte vo veľkom pekáči. Prikryte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 90 minút.
3Keď mäso zmäkne, odklopte pokrievku a dopečte v peci dozlata pomocou horúceho vzduchu s grilom.
Moravská kyslá kapusta:
1Kapustu prepláchnite vodou cez sitko, vložte do hrnca, prisypte rascu, soľ, dolejte vodu a varte domäkka ( ja osobne varím na pare len s rascou, pretože kapusta je potom chutnejšia a rýchlejšie uvarená).
2V druhom hrnci si orestujte na drobno nakrájanú slaninu a na nej zarestujte dozlata nahrubo nakrájanú cibuľu.
3Pridajte PL polohrubej múky (ak ste odporcovia lepku nemusíte pridať múku), nastrúhajte na jemno jeden väčší zemiak na zahustenie a prisypte 1 PL korenia Zemiačik.
4Pridajte asi pol litra vody a chvíľu povarte. Do zápražky vmiešajte uvarenú kapustu zbavenú vody. Ak by bola kapusta príliš hustá, môžete ju rozriediť vodou.
Kapustu nechajte aspoň 20 minút odstáť. Servírujte so žemľovou knedľou a moravským vrabcom. S dobre vychladeným pivom, je to tá pravá moravská klasika.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.