600g vyzetého steakového hovädzieho mäsa (flank, roštenka...)
1 lyžička koriandrových semienok
1 lyžica najemno nasekaného cesnaku
2 lyžice najemno nasekaného zázvoru
5 lyžíc sójovej omáčky
5 lyžíc vody
4 lyžice trstinového cukru
4 lyžice škrobu (kukuričného alebo zemiakového)
chilli podľa chuti
olej
sezam na posypanie
Chilli drvené nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
1Mäso nakrájajte na rezance a obaľte škrobom.
2Na rozpálenej panvici na oleji prudko opečte mäso tak, aby vo vnútri zostalo ružové. Potom ho dajte bokom.
3Na rovnakej panvici opečte koriandrové semienka, cesnak, zázvor a chilli, pokiaľ zmes začne rozvoniavať. Potom pridajte cukor a trochu skaramelizujte. Nakoniec prilejte vodu a sójovú omáčku. Všetko premiešajte a minútu varte.
4Mäso vráťte do panvice a premiešajte so zmesou. Škrob na mäse omáčku krásne zahustí a tá mäso akoby obalí. Spoločne chvíľu prevaríme, aby mäso zostalo šťavnaté.
5Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale a podávajte so zmesou, posypané sezamovými semienkami.
Dobrú chuť! :))
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.