Recepty

Mongolské hovädzie

 Mongolské hovězí

počet osôb
3

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

600g vyzetého steakového hovädzieho mäsa (flank, roštenka...)
1 lyžička koriandrových semienok
1 lyžica najemno nasekaného cesnaku
2 lyžice najemno nasekaného zázvoru
5 lyžíc sójovej omáčky
5 lyžíc vody
4 lyžice trstinového cukru
4 lyžice škrobu (kukuričného alebo zemiakového)
chilli podľa chuti
olej

sezam na posypanie

Chilli drvené nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na rezance a obaľte škrobom.

2Na rozpálenej panvici na oleji prudko opečte mäso tak, aby vo vnútri zostalo ružové. Potom ho dajte bokom.

3Na rovnakej panvici opečte koriandrové semienka, cesnak, zázvor a chilli, pokiaľ zmes začne rozvoniavať. Potom pridajte cukor a trochu skaramelizujte. Nakoniec prilejte vodu a sójovú omáčku. Všetko premiešajte a minútu varte.

4Mäso vráťte do panvice a premiešajte so zmesou. Škrob na mäse omáčku krásne zahustí a tá mäso akoby obalí. Spoločne chvíľu prevaríme, aby mäso zostalo šťavnaté.

5Ryžové rezance uvarte podľa návodu na obale a podávajte so zmesou, posypané sezamovými semienkami.

Dobrú chuť! :))


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Koriander celý
Všetky recepty s korením Sezam biely

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie