Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1/2 hrnčeka kyslej smotany
- 10 dkg masla
- 1/2 prášku do pečiva
- soľ
Pizzu môžete ozdobiť podľa chuti.
My sme použili:
- cca 150 g šunky
- 100 g eidamu
- 50 g nivy
- 200 g šampiónov (vopred uvarených so soľou a rascou)
- domáci paradajkový pretlak alebo kyslá smotana
- korenie Talianské bylinky alebo bazalka či oregano
Talianske bylinky nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
1Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte dohromady a vytvorte vláčne cesto.
2Cesto vyvaľkajte na cca 3 mm a vykrájajte z neho kolieska. Na vykrajovanie môžete použiť hrnček.
3Vykrájané kolieska poukladajte na plech s papierom na pečenie.
4Kolieska potrite paradajkovým pretlakom alebo kyslou smotanou. Pizzu ozdobte podľa svojej fantázie a posypte korením.
5Pečte na 190°C cca 20 minút.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.