2 veľké batáty
olej
soľ
farebné korenie
1 čerstvá rajčina
100 g fazúľ z konzervy
100 g kukurice z konzervy
1/2 červenej cibule
1 lyžička rajčinového pretlaku
1 lyžička korenia Mexiko
50 g cheddar
guacamole
1Batáty z jednej strany vykrojte a vydlabte, aby z nich vznikli vaničky. Vydlabané kúsky si určite odložte na prípadné iné recepty, alebo rovno upečte s vaničkami a budete mať rýchle čipsy.
2Pokapte olejom, osoľte a okoreňte a vložte do vyhriatej rúry na 190°. Batáty kontrolujte až pokým nezmäknú, rýchlosť záleží od toho, ako moc sú vydlabané.
3Medzitým si pripravte guacamole a plnku. Na plnku nasekajte na drobno ½ červenej cibuľe, čerstvú rajčinu nakrájajte na kocky. Spoločne s umytou fazuľou z konzervy ich dajte spražiť na rozpálený olej na panvici, až pokým cibuľka nie je do sklovata a rajčiny a fazuľa nezmäknú. Pridajte kukuricu, lyžičku pretlaku, lyžičku korenia Mexiko a nechajte spojiť chute asi dve minúty.
4Keď sú batáty mäkká, vyberte ich z rúry a do vaničky pridajte plnku tak, aby bol vrch zarovno. Dajte znova piecť asi na 2 minúty. Medzi tým si nastrúhajte cheddar na hrubom strúhadle. Vyberte batáty, posypte vrch cheddarom a dajte znova do rúry na 2 minúty, aby sa cheddar pekne roztopil.
S jednou batátou podávajte misku guacamole zvlášť. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.