3 PL rastlinného oleja
1/2 kg mletého hovädzieho mäsa
1 veľká nakrájaná biela cibuľa
3 strúčiky cesnaku
štipka cayenského chilli alebo zmesi harissa
2 veľké zemiaky nakrájané na kostičky
1/2 kg nakrájaných rajčín
1/2 l vývaru (môžete nahradiť vodou)
1/2 lyžičky rasce
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý koriander
1Rozohrejte olej vo veľkej panvici. Akonáhle je olej horký, pridajte mleté hovädzie mäso. Pokiaľ sú kusy mletého mäsa väčšie, rozdeľte ich varechou. Restujte do zlatista asi 8 minút.
2Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a na tenké plátky nasekaný cesnak. Miešajte a restujte asi 1 minútu. Pridajte štipku chilli a nakrájané zemiaky. Miešajte a pokračujte vo varení, pokiaľ zemiaky nie sú mierne mäkké, ale zároveň stále pevné. Bude to trvať ešte asi 5 minút.
3Následne pridajte nakrájané rajčiny a vývar alebo vodu a znovu premiešajte. Prikryte panvicu pokrievkou a znížte teplotu. Pokračujte vo varení, pokiaľ nie sú zemiaky úplne uvarené a rajčiny nevytvoria hustú omáčku.
4Nakoniec dochuťte soľou, korením a pridajte nasekaný koriander.
Podávajte s ryžou alebo zmesou naplňte tortilly.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.