Recepty

Mexické Picadillo

Mexické Picadillo

počet osôb
3

čas prípravy
15 min. príprava
20 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mexico

Potrebujeme

3 PL rastlinného oleja
1/2 kg mletého hovädzieho mäsa
1 veľká nakrájaná biela cibuľa
3 strúčiky cesnaku
štipka cayenského chilli alebo zmesi harissa
2 veľké zemiaky nakrájané na kostičky
1/2 kg nakrájaných rajčín
1/2 l vývaru (môžete nahradiť vodou)
1/2 lyžičky rasce
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý koriander

Chilli cayenské nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1Rozohrejte olej vo veľkej panvici. Akonáhle je olej horký, pridajte mleté ​​hovädzie mäso. Pokiaľ sú kusy mletého mäsa väčšie, rozdeľte ich varechou. Restujte do zlatista asi 8 minút.

2Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a na tenké plátky nasekaný cesnak. Miešajte a restujte asi 1 minútu. Pridajte štipku chilli a nakrájané zemiaky. Miešajte a pokračujte vo varení, pokiaľ zemiaky nie sú mierne mäkké, ale zároveň stále pevné. Bude to trvať ešte asi 5 minút.

3Následne pridajte nakrájané rajčiny a vývar alebo vodu a znovu premiešajte. Prikryte panvicu pokrievkou a znížte teplotu. Pokračujte vo varení, pokiaľ nie sú zemiaky úplne uvarené a rajčiny nevytvoria hustú omáčku.

4Nakoniec dochuťte soľou, korením a pridajte nasekaný koriander.

Podávajte s ryžou alebo zmesou naplňte tortilly.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie