1 kg mletého hovädzieho mäsa
3 PL sadla alebo slnečnicového oleja
1 zeler
2 mrkve
2 väčšie cibule
2 červené papriky alebo kapie
2 lyžičky zmesi mexiko
1 lyžička mletého koriandru
1 lyžička rímskej rasce
2 lyžičky garlic pepper
1 lyžica vege-rajčátka
3 malé plechovky drvených rajčín
1 šálka jemného kečupu
1 liter akéhokoľvek vývaru alebo len vody
soľ
pšeničné tortilly
4 plechovky červených fazúľ v chilli alebo rajčinovej omáčke
kyslá smotana na ozdobenie
Mexiko nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
1Zeleninu očistite, zeler, cibuľu, papriku nakrájajte na hrubo a mrkvu na kolieska. Mleté mäso sprudka opečte na panvici a odložte bokom.
2Na sadle alebo na oleji začnite restovať všetku zeleninu asi 15 minút na strednom ohni. Potom do zeleniny vmiešajte mäso, všetko korenie, kečup a drvené rajčiny.
3Podlejte vývarom alebo len vodou, osoľte a varte cca hodinu, pokiaľ nie je mäso mäkké.
4V hrnci mäso so zeleninou dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, kašovitej konzistencie.
5Polievku nalejte do misiek, pridajte fazule z plechovky aj s nálevom (cca polovica na porciu),ozdobte kyslou smotanou a podávajte s opečenou tortilou.
Toto je recept na moju legendárnu Mexickú fazuľovú polievku, ktorú som varieval vo svojej mexickej reštaurácii .Tento recept je jeden prvých z mojich vlastných receptov, ktoré som kedy vymyslel. Varil som ho dnes pre vás po 20 rokoch a je stále autentický. Zaviedol moje dcéry späť do ich detstva a mňa do mojich kuchárskych začiatkov. Je veľmi jednoduchý a je to čisté mexiko.
Podávam ho v malých miskách ako polievku alebo vo väčších porciách aj s tortillou alebo bielym chlebom ako hlavný chod.
Navarte a ochutnajte moju Mexickú fazuľovú polievku a verte, že bude na vašom jedálničku pravidelne.
Dobrú chuť praje Davídek.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.