Guličky:
6 plátkov slaniny
1 menšia cibuľa
450g mletého hovädzieho mäsa
60g strúhanky
2 lyžice petržlenovej vňate
1 vajce
1 lyžičky cayenského chilli
1 lyžička soli
4 lyžice rastlinného oleja
Omáčka:
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžice zaváraného zeleného korenia
soľ, čierne korenie
Chilli cayenské nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Rozmarín celý nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Slaninu nakrájajte najemno. Cibuľu olúpte a nasekajte nadrobno. Oboje dajte do misy, pridajte mäso, strúhanku, petržlenovú vňať, vajce, chilli a soľ a dôkladne premiešajte.
2Z mäsovej zmesi odrkrajujte lyžicou kúsky a tvarujte z nich guličky asi veľké ako vlašský orech.
3V panvici rozpálte olej a guličky na ňom zo všetkých strán opečte dozlata, malo by stačiť asi 8 minút na strednom plameni, aby sa nevysušili. Guličky potom vyberte a dajte nabok.
4V panvici s výpekom pripravte omáčku z korenia - dajte na rozpálenú panvicu zavárané korenie a časť z neho lyžicou popučte. Zľahka ho orestujte a zalejte smotanou. Osoľte a okoreňte a varte kým sa omáčka trochu nezredukuje, aby mala bohatú chuť.
5Guličky potom vráťte do panvice s omáčkou a prehrejte ich.
Podávajte s upečenými zemiakmim s rozmarínom. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.