Recepty

🇲🇦 Marocké kurča so zeleninou a sušenými slivkami

 Marocké kuře se zeleninou a sušenými švestkami

počet osôb
4

čas prípravy
45 min. príprava
3 hod. marinovanie
2 hod. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
3 ČL korenia MAROKO
1/2 ČL MLETÉHO ZÁZVORU
1/2 ČL korenia HARISSA
soľ
4 kuracie stehná (cca 1 kg)
125 ml kuracieho vývaru
štipka šafránu
2 cibule
2 stredne veľké zelené cukety
1 stredne veľká žltá cuketa
2 stredne veľké baklažány
3 stredne veľké paradajky
12 sušených sliviek
30 g čiernych olív (bez kôstok)

čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
citrón na ozdobu (nakrájané na štvrťky)

Maroko nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Harissa nakúpite tu
Šafran 0,5 g nakúpite tu
Šafran 1g nakúpite tu
Šafran 2 g nakúpite tu

Postup prípravy

1V strednej miske zmiešajte korenie (MAROKO, MLETÝ ZÁZVOR A HARISSU), soľ, 2 PL olivového oleja a citrónovú šťavu. Pridajte kuracie stehná a premiešajte, aby boli stehná zmesou pokryté. Misku prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte odležať v chladničke 2 - 3 hodiny.

2Zohrejte vopred uvarený kurací vývar, pridajte do neho štipku šafránu a nechajte 3/4 hodiny odležať.

3Rozohrejte rúru na 180 °C.

4Kuracie stehná vyberte z marinády a utrite z nich korenie (pri pečení by sa spálilo). Do vyššej panvice dajte 1 PL olivového oleja a prudko na ňom opečte stehná z oboch strán (cca 3 minúty z každej strany). Opečené stehná dajte bokom na tanier.

5Znížte teplotu a pridajte do panvice 1 PL olivového oleja. Orestujte cibuľu dozlata.

6Pripravte si zapekaciu misu. Dajte do nej orestovanú cibuľu, na ňu naukladajte kuracie stehná, prilejte šťavu z mäsa, ktorá vytiekla na tanier a ostatnú marinádu.

7Cukety, baklažány a paradajky nakrájajte na kocky alebo polmesiačiky a nasypte ich na kurča. Pridajte sušené slivky a olivy. Dochuťte soľou. Prilejte kurací vývar so šafránom. Zapekaciu misu zakryjte alobalom alebo zakryjte prikrývkou a dajte do rúry na spodný rošt.

8Pečte cca 2 hodiny, pokiaľ zelenina nebude mäkká a kuracie mäso nebude odpadávať od kosti. Následne dajte obsah pekáča na servírovaciu misu.

9Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Maroko
Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Harissa
Všetky recepty s korením Šafran 0,5 g
Všetky recepty s korením Šafran 1g
Všetky recepty s korením Šafran 2 g

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie