6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
3 ČL korenia MAROKO
1/2 ČL MLETÉHO ZÁZVORU
1/2 ČL korenia HARISSA
soľ
4 kuracie stehná (cca 1 kg)
125 ml kuracieho vývaru
štipka šafránu
2 cibule
2 stredne veľké zelené cukety
1 stredne veľká žltá cuketa
2 stredne veľké baklažány
3 stredne veľké paradajky
12 sušených sliviek
30 g čiernych olív (bez kôstok)
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
citrón na ozdobu (nakrájané na štvrťky)
Maroko nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Harissa nakúpite tu
Šafran 0,5 g nakúpite tu
Šafran 1g nakúpite tu
Šafran 2 g nakúpite tu
1V strednej miske zmiešajte korenie (MAROKO, MLETÝ ZÁZVOR A HARISSU), soľ, 2 PL olivového oleja a citrónovú šťavu. Pridajte kuracie stehná a premiešajte, aby boli stehná zmesou pokryté. Misku prikryjte potravinárskou fóliou a nechajte odležať v chladničke 2 - 3 hodiny.
2Zohrejte vopred uvarený kurací vývar, pridajte do neho štipku šafránu a nechajte 3/4 hodiny odležať.
3Rozohrejte rúru na 180 °C.
4Kuracie stehná vyberte z marinády a utrite z nich korenie (pri pečení by sa spálilo). Do vyššej panvice dajte 1 PL olivového oleja a prudko na ňom opečte stehná z oboch strán (cca 3 minúty z každej strany). Opečené stehná dajte bokom na tanier.
5Znížte teplotu a pridajte do panvice 1 PL olivového oleja. Orestujte cibuľu dozlata.
6Pripravte si zapekaciu misu. Dajte do nej orestovanú cibuľu, na ňu naukladajte kuracie stehná, prilejte šťavu z mäsa, ktorá vytiekla na tanier a ostatnú marinádu.
7Cukety, baklažány a paradajky nakrájajte na kocky alebo polmesiačiky a nasypte ich na kurča. Pridajte sušené slivky a olivy. Dochuťte soľou. Prilejte kurací vývar so šafránom. Zapekaciu misu zakryjte alobalom alebo zakryjte prikrývkou a dajte do rúry na spodný rošt.
8Pečte cca 2 hodiny, pokiaľ zelenina nebude mäkká a kuracie mäso nebude odpadávať od kosti. Následne dajte obsah pekáča na servírovaciu misu.
9Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.