1 a 1/2 kg očistených a nakrájaných malín
1 l vriacej vody
500 g cukru
citrónová šťava (1 citrón)
1 balenie želírovacieho cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
1/2 ČL KARDAMÓM MLETÝ
1Nakrájané a umyté maliny vložte do misky, roztlačte (napríklad pomôckou na pretláčanie zemiakov), zalejte 1 l vriacej vody a nechajte cez noc odstáť.
2Maliny prepasírujte cez sitko do väčšieho hrnca.
3Do malinovej šťavy pridajte cukor, citrónovú šťavu, želírovací cukor, KARDAMÓM a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte malinovú zmes k varu a asi 5 minút povarte.
4Odoberte prípadnú vytvorenú penu a urobte želírovaciu skúšku (malé množstvo toppingu odoberte a nechajte vychladnúť na tanieri – tanier môžete dať na 5 minút do mrazničky. Ak je topping príliš tuhý, pridajte do zmesi vodu a chvíľku povarte).
5Hotový topping nalejte do vopred umytých pohárov a dôkladne uzavrite.
Tento poměr surovín vystačí na sedem 250ml pohárov.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.