1 kg čerstvých malín
1 balíček Dr. Oetker Želírovací cukor Extra 2:1 (500 g)
1 ČL kyseliny citrónovej
zrniečka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Maliny prepláchnite, očistite a nechajte odkvapkať. Ak vám vadia malinové zrniečka, môžete ich prepasírovať cez sitko. Dôležité však je, aby ste mali vo výsledku 1 kg ovocnej hmoty.
2Do väčšieho hrnca dajte maliny, pridajte želírovací cukor, zrniečka z vanilkového lusku a lyžičku kyseliny citrónovej. Premiešajte, priveďte k varu a za stáleho miešania varte asi 5 minút.
3Urobte želírovaciu skúšku – kvapnite trošku džemu na studený tanier. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, pridajte do neho ďalšie 1 – 2 lyžičky kyseliny citrónovej a ešte chvíľu povarte.
4Hotový džem nalejte do čistých pohárov, dôkladne zatiahnite viečko a otočte na pár minút hore dnom.
5Následne poháre otočte späť hore viečkom a nechajte vychladnúť. A je to
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.