Recepty

Malinový džem

Malinový džem

čas prípravy
25 min. príprava
5 min. vaření

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1 kg čerstvých malín
1 balíček Dr. Oetker Želírovací cukor Extra 2:1 (500 g)
1 ČL kyseliny citrónovej
zrniečka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Maliny prepláchnite, očistite a nechajte odkvapkať. Ak vám vadia malinové zrniečka, môžete ich prepasírovať cez sitko. Dôležité však je, aby ste mali vo výsledku 1 kg ovocnej hmoty.

2Do väčšieho hrnca dajte maliny, pridajte želírovací cukor, zrniečka z vanilkového lusku a lyžičku kyseliny citrónovej. Premiešajte, priveďte k varu a za stáleho miešania varte asi 5 minút.

3Urobte želírovaciu skúšku – kvapnite trošku džemu na studený tanier. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, pridajte do neho ďalšie 1 – 2 lyžičky kyseliny citrónovej a ešte chvíľu povarte. 

4Hotový džem nalejte do čistých pohárov, dôkladne zatiahnite viečko a otočte na pár minút hore dnom. 

5Následne poháre otočte späť hore viečkom a nechajte vychladnúť. A je to 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie