4 rožky
4 žĺtky
4 bielky
6 PL krupicového cukru
2 dcl šľahačky
1 vanilkový cukor
4 dcl mlieka
4 kúsky masla+ kúsok masla na vymastenie zapekacej misky
6 PL mletého modrého maku
1ČL POMARANČOVEJ A CITRÓNOVEJ KÔRY
1 ČL MLETEJ ŠKORICE
Škorica mletá nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Pomarančová kôra drvená nakúpite tu
1Rožky nakrájajte asi na centimetrové kolieska. Mak zmiešajte so škoricou. Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Misku vymažte maslom.
2Vo väčšej miske zmiešajte mlieko, šľahačku, oba cukry, žĺtky, roztopené maslo a citrónovú aj pomarančovú kôru a dobre vyšľahajte.
3Do pripravenej hmoty pridajte nakrájané rožky a opatrne vypracujte sneh. Do maslom vymastenej misky navrsrvite rožky - posypte makom so škoricou - rožky a zase mak.
4Dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 20 minút.
5Nechajte po upečení trochu vychladnúť a nakrájajte na porcie.
V mnohých maďarských rodinách je MÁKOS GUBA ako štedrovečerné jedlo alebo sa podáva ako vianočný dezert. Niekde sa podáva MÁKOS GUBA ešte aj s vanilkovým šodó, pudingom či krémom.
Nebojte sa a vyskúšajte aj ako rýchle jedlo pre deti.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.