Recepty

Mákos guba - maďarské vianočné jedlo

 Mákos guba - maďarské vánoční jídlo

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
20 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vánoce

Potrebujeme

4 rožky
4 žĺtky
4 bielky
6 PL krupicového cukru
2 dcl šľahačky
1 vanilkový cukor
4 dcl mlieka
4 kúsky masla+ kúsok masla na vymastenie zapekacej misky
6 PL mletého modrého maku
1ČL POMARANČOVEJ A CITRÓNOVEJ KÔRY
1 ČL MLETEJ ŠKORICE

Škorica mletá nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Pomarančová kôra drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Rožky nakrájajte asi na centimetrové kolieska. Mak zmiešajte so škoricou. Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Misku vymažte maslom.

2Vo väčšej miske zmiešajte mlieko, šľahačku, oba cukry, žĺtky, roztopené maslo a citrónovú aj pomarančovú kôru a dobre vyšľahajte.

3Do pripravenej hmoty pridajte nakrájané rožky a opatrne vypracujte sneh. Do maslom vymastenej misky navrsrvite rožky - posypte makom so škoricou - rožky a zase mak.

4Dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 20 minút.

5Nechajte po upečení trochu vychladnúť a nakrájajte na porcie.

V mnohých maďarských rodinách je MÁKOS GUBA ako štedrovečerné jedlo alebo sa podáva ako vianočný dezert. Niekde sa podáva MÁKOS GUBA ešte aj s vanilkovým šodó, pudingom či krémom.

Nebojte sa a vyskúšajte aj ako rýchle jedlo pre deti.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá
Všetky recepty s korením Pomarančová kôra drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie