Recepty

Maďarský paprikáš

 Maďarský paprikáš

počet osôb
4

čas prípravy
60 min. príprava
60 minut varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla

Potrebujeme

1 kg kuracích stehenných rezňov
3 cibule
1 väčšia kápia alebo červená paprika
1 PL PAPRIKY SLOVENSKEJ LAHÔDKOVEJ
2 ČL korenia MAĎARSKO
1 PL VEGE-RAJČÁTOK
300 ml vody
400 ml kyslej smotany
400 ml šľahačky
2 PL hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
maslo
soľ



Maďarsko nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte nahrubo, kápiu na prúžky, cesnak na plátky a mäso na kúsky.

2Na masle orestujte cibuľu do ružova, potom pridajte cesnak, kápiu a znovu restujte. Nakoniec pridajte mäso a dôkladne ho opečte.

3Prisypte všetko korenie, osoľte, podlejte vodou a duste do mäkka.

4Šľahačku zmiešajte s múkou a s kyslou smotanou. Všetko vmiešajte do paprikášu a ešte aspoň 15 minút povarte.

Paprikáš podávajte s haluškami alebo cestovinami. Maďarský paprikáš je odbdobou nášho "Kurčaťa na paprike". VEGE-RAJČÁTKA pridajú paprikášu sladkosť a naopak kyslá smotana príjemnú kyslosť, korenie MAĎARSKO ľahkú pikantnosť a korenistú chuť. Toto je môj vlastný maďarský recept, ktorý chutí snáď všetkým, ktorým som ho uvaril.

Dobrú chuť Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Maďarsko
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Vege - paradajky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie