1 kg kuracích stehenných rezňov
3 cibule
1 väčšia kápia alebo červená paprika
1 PL PAPRIKY SLOVENSKEJ LAHÔDKOVEJ
2 ČL korenia MAĎARSKO
1 PL VEGE-RAJČÁTOK
300 ml vody
400 ml kyslej smotany
400 ml šľahačky
2 PL hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
maslo
soľ
Maďarsko nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte nahrubo, kápiu na prúžky, cesnak na plátky a mäso na kúsky.
2Na masle orestujte cibuľu do ružova, potom pridajte cesnak, kápiu a znovu restujte. Nakoniec pridajte mäso a dôkladne ho opečte.
3Prisypte všetko korenie, osoľte, podlejte vodou a duste do mäkka.
4Šľahačku zmiešajte s múkou a s kyslou smotanou. Všetko vmiešajte do paprikášu a ešte aspoň 15 minút povarte.
Paprikáš podávajte s haluškami alebo cestovinami. Maďarský paprikáš je odbdobou nášho "Kurčaťa na paprike". VEGE-RAJČÁTKA pridajú paprikášu sladkosť a naopak kyslá smotana príjemnú kyslosť, korenie MAĎARSKO ľahkú pikantnosť a korenistú chuť. Toto je môj vlastný maďarský recept, ktorý chutí snáď všetkým, ktorým som ho uvaril.
Dobrú chuť Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.