Recepty

Maďarské Halászle

 Maďarské Halászle

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
40 min. varenie vývaru
40 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

3 väčšie cibule
4 zelené papriky
3 lúpané paradajky
2 strúčiky cesnaku
kilo mixu rybacieho mäsa - sumec, tilapia, treska
1PL SLOVENSKÁ LAHÔDKOVÁ PAPRIKA
1PL MAĎARSKO
1ČL DREVENÁ RASCA
2PL masti
soľ

Rybací vývar
akékoľvek ryby alebo ich časti kapor, amur, sumec, tolstolobik čím viac tím lepšie
mrkva
zeler
petržlen


Maďarsko nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

 Najskôr si urobte rybací vývar.

1Ryby vložte do hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetkú vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znovu zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, nechajte len slabo vrieť s mierne pootvorenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké a vývar silný sceďte a dajte bokom na ďalšie použitie.

Základ

5Cibuľu nakrájajte na jemno, zelenú papriku na tenké prúžky. V hrnci zohrejte masť a orestujte na nej cibuľu dozlata. Potom pridajte zelenú papriku pokračujte v restovaní kým nezačne tiež hnednúť.

6Do základu cibuľa a zelené papriky, napučte lúpané paradajky, korenie LAHÔDKOVÚ PAPRIKU, DRVENÚ RASCU, zmes MAĎARSKO. Základ zalejte rybacím vývarom, dobre premiešajte a varte asi 10 minút. Konzistencia halászle je "ani riedke ani husté" a nikdy sa nezahusťuje.

7Nakoniec do halászlé dajte na 5 minút variť rybacie mäso nakrájané na väčšie kocky a potom vypnite. Nechajte ešte aspoň 10 minút odstáť a podávajte.

Češi majú národný pokrm sviečkovú na smotane, slováci halušky s brynzou a maďari rybacie halászlé. Rovnako ako sviečková sa varí 1000 krát inak halászle tiež. Toto je môj vlastný recept, ktorý patrí k tým, najviac autentickým v Maďarsku. Pokiaľ ste milovníci maďarskej kuchyne vyskúšajte tento recept. Stojí za to. Jó étvágyat  Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Maďarsko
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie