2 hrste kyslej kapusty
kus údeného bôčika a údenej krkovičky
1 čabajka
1 väčšia cibuľa
masť
2 PL hladkej múky
1 ČL DRVENEJ RASCE
4 BOBKOVÉ LISTY
4 GUĽÔČKY CELÉHO KORENIA
4 GUĽÔČKY NOVÉHO KORENIA
1 PL LAHÔDKOVEJ PAPRIKY
2 ČL MAĎARSKO
2 strúčiky cesnaku
kyslá smotana
soľ
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Maďarsko nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
1Cibuľu a kapustu nakrájajte na drobno, čabajku na kolieska a údeninu na väčšie kusy.
2Na masti orestujte čabajku a odložte bokom. Pridajte cibuľu a restujte ju do ružova. Potom prisypte kapustu, pridajte bobkový list, celé korenie, nové korenie a kusy mäsa. Zalejte vodou a varte na miernom plameni.
3Asi po 30 minútach si urobte zásmažku. Nasypte na horúcu masť múku, pridajte papriku a korenie MAĎARSKO a opatrne zarestujte. Celú zmes pridajte do polievky a ešte varte aspoň 20 minút, alebo kým mäso nezmäkne.
4Na koniec do polievky pridajte opečenú čabajku a nastrúhaný cesnak. Mäso vyberte, nakrájajte na menšie kúsky a vráťte späť do polievky.
Podávajte s čerstvým chlebom a lyžicou kyslej smotany. Skvelá maďarská polievka, ktorá sa podáva nielen na Nový rok, ale nájdete ju aj v mnohých maďarských csárdách celoročne.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.