Recepty

🇭🇺 Maďarská kapustnica - Újévi korhelyleves

 Maďarská zelňačka - Újévi korhelyleves

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
60 minut varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

2 hrste kyslej kapusty
kus údeného bôčika a údenej krkovičky
1 čabajka
1 väčšia cibuľa
masť
2 PL hladkej múky
1 ČL DRVENEJ RASCE
4 BOBKOVÉ LISTY
4 GUĽÔČKY CELÉHO KORENIA
4 GUĽÔČKY NOVÉHO KORENIA
1 PL LAHÔDKOVEJ PAPRIKY
2 ČL MAĎARSKO
2 strúčiky cesnaku
kyslá smotana
soľ



Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Maďarsko nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu a kapustu nakrájajte na drobno, čabajku na kolieska a údeninu na väčšie kusy.

2Na masti orestujte čabajku a odložte bokom. Pridajte cibuľu a restujte ju do ružova. Potom prisypte kapustu, pridajte bobkový list, celé korenie, nové korenie a kusy mäsa. Zalejte vodou a varte na miernom plameni.

3Asi po 30 minútach si urobte zásmažku. Nasypte na horúcu masť múku, pridajte papriku a korenie MAĎARSKO a opatrne zarestujte. Celú zmes pridajte do polievky a ešte varte aspoň 20 minút, alebo kým mäso nezmäkne.

4Na koniec do polievky pridajte opečenú čabajku a nastrúhaný cesnak. Mäso vyberte, nakrájajte na menšie kúsky a vráťte späť do polievky.

Podávajte s čerstvým chlebom a lyžicou kyslej smotany. Skvelá maďarská polievka, ktorá sa podáva nielen na Nový rok, ale nájdete ju aj v mnohých maďarských csárdách celoročne.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Maďarsko
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie