300 g lososa
1 ks lístkového cesta
125 g čerstvého špenátu
100 g nivy
kúsok masla na restovanie
1 strúčik cesnaku
vajce na potretie
SEZAM ČIERNY
LEMON PEPPER
soľ
1Na rozpálenej panvici rozpusťte maslo a restujte umytý a osušený špenát, osoľte a pridajte cesnak. Restujte kým špenát nezvädne, hotový špenát nechajte vychladnúť.
2Rúru rozohrejte na 200 °C.
3Rozvaľkajte lístkové cesto na dva diely.
4Lososa rozkrojte na dva kúsky, osoľte a okoreňte korením LEMON PEPPER.
5Nivu nakrájajte na plátky.
6Uprostred na rozvaľkaný plát cesta položte lososa, na neho navrstvite polovicu vychladnutého špenátu a plátky nivy.
7Takto pripraveného lososa zabaľte do lístkového cesta, okraje poriadne pritlačte k sebe, aby nemali tendenciu sa otvoriť.
8Hotové taštičky na hornej časti nožom narežte, potrite rozšľahaným vajcom a posypte čiernym sezamom.
9Lososa v lístkovom ceste vlože do rúry a pečte 30 minút dozlata.
Takto pripravného lososa môžete podávať s pučenými zemiakmi so slaninou, cibuľkou a naším Zemiačikom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.