Recepty

Losos so špenátom zapečený v lístkovom ceste

Losos se špenátem zapečený v listovém těstě

počet osôb
2

čas prípravy
60 min. príprava
30 min príprava
30 min pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

300 g lososa
1 ks lístkového cesta
125 g čerstvého špenátu
100 g nivy
kúsok masla na restovanie
1 strúčik cesnaku
vajce na potretie
SEZAM ČIERNY
LEMON PEPPER
soľ

Lemon Pepper nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy

1Na rozpálenej panvici rozpusťte maslo a restujte umytý a osušený špenát, osoľte a pridajte cesnak. Restujte kým špenát nezvädne, hotový špenát nechajte vychladnúť.

2Rúru rozohrejte na 200 °C.

3Rozvaľkajte lístkové cesto na dva diely. 

4Lososa rozkrojte na dva kúsky, osoľte a okoreňte korením LEMON PEPPER.

5Nivu nakrájajte na plátky.

6Uprostred na rozvaľkaný plát cesta položte lososa, na neho navrstvite polovicu vychladnutého špenátu a plátky nivy.

7Takto pripraveného lososa zabaľte do lístkového cesta, okraje poriadne pritlačte k sebe, aby nemali tendenciu sa otvoriť.

8Hotové taštičky na hornej časti nožom narežte, potrite rozšľahaným vajcom a posypte čiernym sezamom.

9Lososa v lístkovom ceste vlože do rúry a pečte 30 minút dozlata.

Takto pripravného lososa môžete podávať s pučenými zemiakmi so slaninou, cibuľkou a naším Zemiačikom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Lemon Pepper
Všetky recepty s korením Sezam čierny

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie