2 stredné mrkvy
2 menšie petržleny
štvrť zeleru
2 čerstvé fenikly
štvrť hlávky bielej kapusty
4 stredné zemiaky
2 väčšie paradajky
2 cibule
2 stredne veľké červené repy
soľ
nastrúhaný zemiak na zahustenie
4 PL červeného vína
NOVÉ KORENIE
CELÉ KORENIE ČIERNE
BOBKOVÝ LIST
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Fenikel celý nakúpite tu
1Repu očistite, nakrájajte na kocky, pridajte soľ, CELÝ FENIKEL, zalejte vodou a varte do polomäkka.
2Zeleninu očistite, cibuľu a kapustu nakrájajte nadrobno, koreňovú zeleninu, čerstvý fenikel, zemiaky aj paradajky na kocky. V panvici na kvapke oleja začnite restovať cibuľu, koreňovú zeleninu, zemiaky a na koniec kapustu a paradajky. Pridajte všetko korenie, víno a dolejte vodou. Varte, kým zemiaky a zelenina nieje mäkká.
3Pridajte nastrúhaný zemiak, polouvarenú repu aj s tekutinou a ešte chvíľu povarte. Môžete zjemniť kúskom masla a podávajte s lyžicou kyslej smotany.
Lokálna polievka je v podstate taký vegetariánský boršč, ktorý aj bez mäsa skvele zasýti. Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.