Pohanková vrstva
2 bielky
štipka soli
40 g masla
110 g pohankovej múky
1 lyžička prášku do pečiva
90 ml plnotučného mlieka
45 ml medu (alebo viac podľa chuti)
zrniečka z 1/2 vanilkového struku
Tvarohová vrstva
250 g plnotučného tvarohu vo vaničke
90 ml smotany na šľahanie
2 žĺtky
1 lyžička citrónovej kôry
150 - 200 g letného ovocia (maliny, jahody, čučoriedky, černice)
olej na vymastenie formy
polohrubá múka na vysypanie formy
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Rúru rozohrejte na 170°C. Koláčovú formu s priemerom 23 cm vymažte vrstvou oleja a vysypte múkou.
2Bielky vyšľahajte so štipkou soli dotuha. Maslo rozpusťte a nechajte vychladnúť.
3V inej mise premiešajte múku s práškom do pečiva. Pridajte mlieko, maslo, med a mixérom šľahajte. Nakoniec ručne vmiešajte bielkový sneh. Cesto nalejte do formy a uhlaďte.
4Na tvarohovú vrstvu zošľahajte tvaroh so smotanou, citrónovou kôrou a žĺtkami a nalejte na pohankový základ.
5Posypte ovocím a pečte 45 minút dozlata.
Pred konzumáciou nechajte vychladnúť a uchovávajte v chladničke. Dobrú chuť:))
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.