Recepty

🇭🇷 Ledeni vjetar

 Ledeni vjetar

počet osôb
10

čas prípravy
45 min. príprava
1 hod. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Korpus:
10 bielkov
300 g krupicového cukru
1 PL octu

Krém:
10 žĺtkov
6 PL krupicového cukru
4 PL hrubej múky
250 ml mlieka
VANILKOVÝ STRUK
1 maslo (250 g)

1 a 1/2 banánu (podľa veľkosti)
8 jahôd (podľa veľkosti)
2 kiwi (podľa veľkosti)

2 kelímky 33% alebo 40% smotany na šľahanie (400 g)

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Rozohrejte rúru na 150 °C.

2Pripravte si korpus. Vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Pridajte cukor, ocot a ešte vymixujte. Plech vyložte papierom na pečenie, nezakryté strany plechu vymažte maslom. Na pripravený plech rovnomerne naneste cesto a rozotrite do strán (malo by mať tvar obdĺžnika). Pečte na 150 °C cca 1 hodinu, kým korpus nebude jemne ružový (cesto nesmie tiecť).

3Akonáhle je cesto upečené, vyberte ho z rúry a nechajte odležať, aby vychladlo. Potom korpus opatrne nakrájajte na 3 rovnako veľké diely a vyberte ich z plechu.

4Pripravte krém. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do hustej konzistencie, pridajte múku, mlieko, zrniečka z VANILKOVÉHO STRUKU a za stáleho miešania varte vo vodnom kúpeli, kým zmes nezhustne (ideálne je miešať s metličkou, aby sa krém nikde neprichytil a nevytvorili sa hrudky). Hotovú zmes odstavte z plameňa a keď trochu vychladne, primiešajte do nej maslo a dobre premiešajte.

5Smotanu vyšľahajte do tuha.

6Pripravte si plech alebo formu. Na dno dajte prvú tretinu korpusu, namažte ju krémom a na krém naukladajte kolieska banánu. Banány potrite ⅓ vyšľahanej smotany. Potom znovu vrstvite korpus, krém, nakrájané jahody a šľahačku. Priklopte posledným dielom korpusu, namažte krémom, naukladajte na neho kolieska kiwi a ozdobte ostatnou šľahačkou. Tortu dajte poriadne vychladiť do chladničky.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie