Recepty

Lečo s klobáskou

Lečo s klobáskou

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

Olej
1 pikantná klobása
2 cibule
500 g čerstvých rajčín
500 g bielych paprík
1 lyžica rajčinového pretlaku
5 vajec
1 lyžička majoránky
1 lyžička korenia paella a rizoto
soľ, farebné korenie
jarná cibuľka

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Paella a rizoto nakúpite tu

Postup prípravy

1Na menšie kocky nakrájajte cibuľu a na väčšie papriku a rajčinu. Klobásku nakrájajte na pólkolečká.

2Na troche rozpáleneho oleja rozpečte klobásku, po tom, čo pustí šťavu pridajte cibuľu.

3Po tom, čo cibuľa zmäkne a klobáska sa trošku prepečie, pridajte lyžicu rajčinového pretlaku a zamiešajte. Následne pridajte rajčinu a papriku a opekajte, pokiaľ zelenina nezmäkne.

4Do misky si rozklepte 5 vajíčok, posoľte, pridajte zmes paella a rizoto a rozmiešajte. Vajíčka vylejte na rozpálenu panvicu a spravte vláčne miešané vajíčka.

5Vajíčka vmiešajte do zmäknutej zeleniny. Lečo by malo byť husté, nie príliš vodové, v takom prípade odlejte vodu, ktorú mohli vypustiť rajčiny.

Hotový tanier dozdobte jarnou cibuľkou a podávajte s čerstvým chlebom alebo v prípade staršieho chleba s topeničkami.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Majorán
Všetky recepty s korením Paella a rizoto

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie