Recepty

Lasagne

 Lasagne

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava
50 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

Mäsová zmes:
1 kg mletého hovädzieho mäsa
2 cibule
2 krabičky paradajkového pyré
3 strúčiky cesnaku
Olej
Korenie Boloňka
Farebné korenie do mlynčekov

Bešamel:
50 g masla
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
Muškátový orech mletý alebo celý, ktorý nastrúhate
Soľ

400 g sýru Eidam
Balíček cestovín Lasagne, ktoré sa môžu piecť bez predvarenia

Boloňka nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na drobno a orestujte do sklovita na veľkej panvici. 

2Pridajte mleté mäso, okoreňte a orestujte. 

3Nalejte paradajkové pyré, rozpučte cesnak, okoreňte a osoľte. Na miernom ohni duste do mäkka. 

4Medzitým pripravte bešamel. V hrnci rozpustte maslo a postupne primiešavajte mlieko, kým omáčka nezhustne. Vlejte mlieko, miešajte, priveďte do varu a na miernom ohni varte, kym omáčka nezhustne. Dochuťte muškátovým orieškom a soľou. 

5Rozohrejte rúru na 180 stupňov. A začnite do zapekacej misy ukladať vrstvy: najprv vytvorte malú vrstvu bešamelu, na to dajte pláty cestovín; potom nasleduje vrstva mäsovej zmesi, bešamel a vrstva nastrúhaného syra. Takto opakujte, kým máte suroviny. CESTOVINY → MÄSOVÁ ZMES → BEŠAMEL → SYR. Poslednú vrstu urobte mäsovú a posypte väčším množstvom syra. 

6Dajte piecť na 180 stupňov zhruba na 50 minút, kým nebudú cestoviny mäkké. Posledných 10 minút pečte bez prikrývky, aby bola vrstva syru zlatá. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Boloňka
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok celý
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie