Mäsová zmes:
1 kg mletého hovädzieho mäsa
2 cibule
2 krabičky paradajkového pyré
3 strúčiky cesnaku
Olej
Korenie Boloňka
Farebné korenie do mlynčekov
Bešamel:
50 g masla
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
Muškátový orech mletý alebo celý, ktorý nastrúhate
Soľ
400 g sýru Eidam
Balíček cestovín Lasagne, ktoré sa môžu piecť bez predvarenia
Boloňka nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte na drobno a orestujte do sklovita na veľkej panvici.
2Pridajte mleté mäso, okoreňte a orestujte.
3Nalejte paradajkové pyré, rozpučte cesnak, okoreňte a osoľte. Na miernom ohni duste do mäkka.
4Medzitým pripravte bešamel. V hrnci rozpustte maslo a postupne primiešavajte mlieko, kým omáčka nezhustne. Vlejte mlieko, miešajte, priveďte do varu a na miernom ohni varte, kym omáčka nezhustne. Dochuťte muškátovým orieškom a soľou.
5Rozohrejte rúru na 180 stupňov. A začnite do zapekacej misy ukladať vrstvy: najprv vytvorte malú vrstvu bešamelu, na to dajte pláty cestovín; potom nasleduje vrstva mäsovej zmesi, bešamel a vrstva nastrúhaného syra. Takto opakujte, kým máte suroviny. CESTOVINY → MÄSOVÁ ZMES → BEŠAMEL → SYR. Poslednú vrstu urobte mäsovú a posypte väčším množstvom syra.
6Dajte piecť na 180 stupňov zhruba na 50 minút, kým nebudú cestoviny mäkké. Posledných 10 minút pečte bez prikrývky, aby bola vrstva syru zlatá.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.