Recepty

Slimáky z kysnutého cesta s medvedím cesnakom a syrom

Šneci z kynutého těsta s medvědím česnekem a sýrem

počet osôb
10

čas prípravy
30 min. príprava
90 min. kysnutie
30 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

Kvások:
1/2 kocky čerstvého droždia
1/4 šálky vlažného mlieka
1 PL hladkej múky

Ostatné suroviny:
1 šálka teplého mlieka
1 PL medu
2 vajcia
2 PL rozpusteného masla
4 šálky hladkej múky
1/2 ČL soli
1 vajíčko na potretie
1 ČL zmesi Méďa gril
100 g nastrúhaného Cheddaru
200 g nastrúhaného Eidamu
menšia hrsť medvedieho cesnaku

Méďa gril nakúpite tu

Postup prípravy

Droždie rozdrobte do malej misky a rozmiešajte na kašu. Následne zasypte lyžicou múky, zalejte vlažným mliekom (pozor, nesmie byť horúce), premiešajte vidličkou a pri izbovej teplote nechajte vzísť kvások. Ak je droždie čerstvé a v poriadku, mal by sa kvások vytvoriť do 10 minút.

V robote zmiešajte mlieko, med, vajcia, maslo, múku, droždie a soľ. Pomocou háku na cesto miešajte, kým sa múka úplne nezapracuje, asi 5-7 minút.

Misku zakryte utierkou a nechajte cesto pri izbovej teplote kysnúť 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

Zohrejte rúru na teplotu 180 °C. Menší hlboký plech vysteľte papierom na pečenie.

Pracovnú dosku zľahka poprášte múkou. Cesto vyklopte a vyvaľkajte do obdĺžnika vo veľkosti cca 20 x 35 cm. Po celej ploche cesta rozprestrite nastrúhaný syr, posypte zmesou Méďa gril a nasekaným medvedím cesnakom. Od dlhšieho okraja, ktorý je k vám najbližšie, začnite cesto opatrne rolovať. Ostrým nožom nakrájajte zrolované cesto na 10 malých rolád. Slimáky vložte do pripraveného pekáča, zakryte utierkou a nechajte ešte 20-30 minút kysnúť. Prípadne môžete slimáky nechať cez noc uležať v chladničke.

Slimáky potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 30 - 35  minút dozlata.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Méďa gril

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie