✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Kysnuté knedličky so slivkami a makom

Kynuté knedlíky se švestkami a mákem

počet osôb
4

čas prípravy
1 min. príprava
2,5 hod. Kysnutie
7 min. Varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

200 ml vlažnej vody
10 g kvasníc
štipka cukru krupica
150 g hrubej múky
200 g polohrubej múky
1 lyžička soli
1 vajce

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1.Zmiešajte v šálke vlažnú vodu, cukor, kvasnice a lyžičku hrubej múky na kvások, a nechajte v teple vystúpiť.

2Polovicu múky, vajíčko, soľ a kvások zmiešajte v miske dohromady. Vypracujte vláčne, nelepivé cesto. Zvyšok múky pridávajte postupne, k zahusťovaniu riedkeho cesta, ale tak, aby cesto nebolo príliš husté. Pokiaľ sa to stane, nie je problém cesto zasa trochu zriediť vlažnou vodou.

3Mísu s cestom prikryte utierkou, a nechajte v teple vykysnúť na dvojnásobok objemu. Môže to trvať až 2 hodiny.

4Z nakysnutého cesta odkrajujte polievkovou lyžicou guličky, a namúkovanými rukami z nich rozťahujte placky. Tie potom plňte slivkami (alebo iným sezónnym ovocím) so štipkou škorice, a pekne vytvarujte do guličiek.

5.Knedličky potom nechajte ešte aspoň 20 minút kysnúť.

6.Knedličky vkladajte do vriacej vody, a varte asi 7 minút.

7Podávajte s makom, poliate maslom. Je to mňamka, podľa našich babičiek!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie