200 ml vlažnej vody
10 g kvasníc
štipka cukru krupica
150 g hrubej múky
200 g polohrubej múky
1 lyžička soli
1 vajce
1.Zmiešajte v šálke vlažnú vodu, cukor, kvasnice a lyžičku hrubej múky na kvások, a nechajte v teple vystúpiť.
2Polovicu múky, vajíčko, soľ a kvások zmiešajte v miske dohromady. Vypracujte vláčne, nelepivé cesto. Zvyšok múky pridávajte postupne, k zahusťovaniu riedkeho cesta, ale tak, aby cesto nebolo príliš husté. Pokiaľ sa to stane, nie je problém cesto zasa trochu zriediť vlažnou vodou.
3Mísu s cestom prikryte utierkou, a nechajte v teple vykysnúť na dvojnásobok objemu. Môže to trvať až 2 hodiny.
4Z nakysnutého cesta odkrajujte polievkovou lyžicou guličky, a namúkovanými rukami z nich rozťahujte placky. Tie potom plňte slivkami (alebo iným sezónnym ovocím) so štipkou škorice, a pekne vytvarujte do guličiek.
5.Knedličky potom nechajte ešte aspoň 20 minút kysnúť.
6.Knedličky vkladajte do vriacej vody, a varte asi 7 minút.
7Podávajte s makom, poliate maslom. Je to mňamka, podľa našich babičiek!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.