Recepty

Karfiolové fish and chips

 Květákové fish and chips

počet osôb
4

čas prípravy
1 min. príprava
25 - 30 minut Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Karfiolová "ryba":
2 čl olivového oleja
1 cibuľa
1 pór
2 strúčiky cesnaku
1 stredne veľký karfiol (600 g) aj s hlúbikom
1 cuketa (250 g)
2 vajcia
120 g mandľovej múky
150 g cottage cheese
kôra z 1 veľkého chemicky neošetreného citróna
1/2 čl soli

Pečené zemiaky:
1kg malých zemiakov
2 pl olivového oleja
soľ, čierne korenie

tymian
petržlenová vňať

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Citrónová kôra drvená nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na teplotu 220°C a dva plechy vyložte papierom na pečenie.

2Zeleninu očistite, olúpte. 

3Cibuľu, cesnak a pór nakrájajte nadrobno a orestujte na olivovom oleji na panvici, kým cibuľa a pór nezozlatnú (pozor, nech vám nezhorkne cesnak). Odstavte a odložte bokom odpočinúť.

4Nakrájajte karfiol nahrubo a v mixéri rozmixujte na hrubú "strúhanku". Cuketu nastrúhajte a odstráňte z nej vodu. 

5Vo veľkej mise rozšľahajte vajce, pridajte restovanú zeleninu, karfiol, cuketu, zvyšok ingrediencií na karfiolovú "rybu" a premiešajte, kým sa všetko nespojí.

6Lyžicou pripravujte cesto tak, že prevaľovaním medzi lyžicami vytvoríte guľaté halušky. Hotové halušky poukladajte na pripravený plech.

7Zemiaky umyte, rozkrojte na štvrtiny a rozložte na druhý plech. Pokvapkajte ich olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte, aby sa pekne obalili v oleji s korením.

8Obidva plechy vložte do rúry a pečte spoločne 25 - 30 minút, kým budú knedlíčky prepečené a zemiaky mäkké.

"Rybičky" servírujte so zemiakmi a tatárskou omáčkou, posypané bylinkami a pokvapkané citrónovou šťavou.

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Citrónová kôra drvená
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Petržlenový list
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie