Korpus:
200 g sušienok alebo 150 g pekanových orechov a 100 g strúhaneho kokosu
85 g masla
Náplň:
250 g plnotučného tvarohu vo vaničke
250 g krémového syra (Lučina)
150 ml smotany na šľahanie
3 veľké vajcia
120 g trstinového alebo kokosového cukru
2 zarovnané lyžice kurkumy
1 lyžička škorice
štipka soli
Pekanové orechy v karameli:
50 g pekanových orechov
70 g krupicového cukru
1Suroviny na cheesecake vytiahnite z chladničky aspoň dve hodiny vopred, aby mali izbovú teplotu. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie.
2V mixéri rozdrvte sušienky alebo v prípade bezlepkového korpusu, zmiešajte pekany a kokos a rozmelte najemno. Maslo rozpusťte, premiešajte so zmesou a natlačte ju na dno formy. Dajte stuhnúť do chladničky asi na pol hodiny.
3V mise zmiešajte tvaroh, krémový syr, cukor, korenie, soľ a mixujte niekoľko minút, kým sa všetko nespojí. Potom vmiešajte smotanu. Nakoniec po jednom pridávajte vajcia a opatrne miešajte. Do cheesecaku sa nesmie dostať príliš veľa vzduchových bubliniek, preto mixujte na najnižšiu rýchlosť.
4Rúru rozohrejte na 155°C a na spodnú priečku umiestnite hlboký plech plný vody. Tým sa cheesecake pri pečení nevysuší, ale zostane krásne krémový.
5Náplň nalejte do formy a pečte 30 - 35 minút. Cheesecake bude vyzerať trochu nedopečene, ale nebojte, ešte ztuhnie. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte koláč ešte hodinu v rúre. Potom ho dajte do chladničky najmenej na 5 hodín, kým stuhne.
6Do hrnca dajte cukor a pri miernej teplote nechajte skaramelizovať. Nemiešajte, inak sa v ňom vytvoria hrudky. Na plech vyložený papierom na pečenie nasypte orechy a zalejte karamelom. Po stuhnutí nasekajte nahrubo.
7Vychladený cheesecake vyberte z formy, posypte orechmi v karameli a môžete servírovať.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.