Recepty

Kurací vývar s hráškom a šunkovým zvitkom

Kuřecí vývar s hráškem a šunkovým svítkem

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
90 minut varenie vývaru
30 minut príprava zvitku

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

1 menšie kurča
3 mrkvy
1 petržlen
1 vrecko mrazeného hrášku
1 lyžička Nesoldíka
1 lyžička Ligurčeka
soľ

Zvitok
4 vajcia
10 plátkov kvalitnej šunky
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžica detskej krupice
1 lyžička Muškátového orieška
lyžička masla
soľ

Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do cca 4 litrového hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znova zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len mierne vrieť s mierne odklopenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte a prisypte hrášok a ešte 10 minút povarte.

5Mäso buď odložte k inému pokrmu alebo ho oberte a vložte naspäť do vývaru.

ZVITOK

7Vajce oddeľte a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Šunku nakrájate na rezance a zmiešajte ju s detskou krupicou. Žĺtky zmiešajte s rozpusteným maslom, muškátovým orieškom, osoľte a dobre vyšľahajte. Potom vmiešajte sneh, múku a šunku.

8Plech vymažte maslom a vysypte múkou. Vlejte závitok a pečte vo vyhriatej rúre cca 25 minút na 160 stupňov. Potom nechajte vychladnúť a nakrájajte na kocky.

Kompletne slávnostná príloha k akémukoľvek vývaru. Ak pridáte napríklad čerstvú pažítku alebo petržlenovú vňať, docielite ešte krajšieho farebného efektu na tanieri. Túto "omeletu" milujú hlavne deti.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý
Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Ligurček

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie