1 menšie kurča
3 mrkvy
1 petržlen
1 vrecko mrazeného hrášku
1 lyžička Nesoldíka
1 lyžička Ligurčeka
soľ
Zvitok
4 vajcia
10 plátkov kvalitnej šunky
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžica detskej krupice
1 lyžička Muškátového orieška
lyžička masla
soľ
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
1Mäso vložte do cca 4 litrového hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.
2Všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znova zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len mierne vrieť s mierne odklopenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte a prisypte hrášok a ešte 10 minút povarte.
5Mäso buď odložte k inému pokrmu alebo ho oberte a vložte naspäť do vývaru.
ZVITOK
7Vajce oddeľte a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Šunku nakrájate na rezance a zmiešajte ju s detskou krupicou. Žĺtky zmiešajte s rozpusteným maslom, muškátovým orieškom, osoľte a dobre vyšľahajte. Potom vmiešajte sneh, múku a šunku.
8Plech vymažte maslom a vysypte múkou. Vlejte závitok a pečte vo vyhriatej rúre cca 25 minút na 160 stupňov. Potom nechajte vychladnúť a nakrájajte na kocky.
Kompletne slávnostná príloha k akémukoľvek vývaru. Ak pridáte napríklad čerstvú pažítku alebo petržlenovú vňať, docielite ešte krajšieho farebného efektu na tanieri. Túto "omeletu" milujú hlavne deti.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.