Na marinádu na mäso:
500g kuracích pŕs
1 kelímok bieleho jogurtu
2 lyžičky zázvoru
1 lyžicu prelisovaného cesnaku
1 lyžičku rímskej rasce
1 lyžicu korenia Garam masala
soľ
Na omáčku
1 lyžica slnečnicového oleja
1 veľká cibuľa
2 paradajky
2 lyžičky zázvoru
1 lyžicu prelisovaného cesnaku
1 lyžičku kurkumy
1 lyžičku rímskej rasce
1 lyžičku INDIA
1 kúsok celej škorice
2 kúsky badiánu
4 bobkové listy
150ml smotany na šľahanie
1 plechovku krájaných paradajok
hrsť čerstvého koriandra
med alebo javorový sirup
soľ
chilli drvené podľa chuti
Zázvor mletý nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Garam masala nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
India nakúpite tu
Škorica celá nakúpite tu
Badián celý nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
1Pripravte si marinádu na mäso - v miske zmiešajte všetky ingrediencie a mäso nakrájajte na väčšie kocky. Mäso potom naložte do zmesi a misku zakryjte potravinovou fóliou a dajte ho odpočívať do chladničky cez noc, minimálne však 2 hodiny.
2Na lyžici rozpáleného oleja dozlata osmahnite nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte k nej zázvor, rímsku rascu, kurkumu a INDIU. Všetko nechajte spolu tak 2 minúty restovať. Potom pridajte na kocky nakrájané paradajky, škoricu, badián, plechovku paradajok, bobkový list, smotanu a soľ podľa chuti. Všetko nechajte spoločne povariť asi 15 minút, ochutnajte, a podľa svojich potrieb dochuťte soľou a javorovým sirupom alebo medom. Potom vyberte všetky veľké korenia (škoricu, badián, bobkový list).
4Mäso naložené v marináde poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru rozohrejte na 250°C a mäso pečte domäkka, asi 10 minút (musí zostať šťavnaté).
A až na ryžu, máte hotovo :D Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.