600g kuracích pŕs
1 lyžica oleja
4 lyžice masla
1 šalotka
100ml dobrého bieleho suchého vína
2 lyžičky šalvie
150ml kuracieho vývaru
250ml smotany na šľahanie
soľ, čierne korenie mleté
1Kuracie nasoľte a okoreňte.
2V panvici rozpálte lyžicu masla a oleja, vložte mäso (vedľa seba, nesmie sa prekrývať) a na strednom plameni opekajte asi 5 minút z každej strany dozlata. Potom mäso vyberte a odložte bokom.
3V panvici na výpeku z mäsa si pripravte omáčku: Šalotku olúpte a nakrájajte nadrobno. V panvici na výpeku s ešte jednou lyžicou masla ju opečte do sklovita. Prilejte víno a zvarte ho na polovicu. Pridajte šalviu, zalejte vývarom, priveďte do varu a nechajte 2-3 minúty mierne vrieť. Vlejte smotanu, osoľte, okoreňte, priveďte do varu a varte ešte asi 5 minút, aby omáčka zhustla.
4Vráťte kurča do panvice s omáčkou a povarte spolu ešte 5 minút na strednom plameni.
5Tesne pred podávaním vmiešajte do omáčky 2 lyžice studeného masla (omáčka zhustne a zjemní sa).
Podávajte s prílohou podľa svojho výberu. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.