Recepty

Kuracie prsia s omáčkou z bieleho vína a šalvie

Kuřecí prsa s omáčkou z bílého vína a šalvěje

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

600g kuracích pŕs
1 lyžica oleja
4 lyžice masla
1 šalotka
100ml dobrého bieleho suchého vína
2 lyžičky šalvie
150ml kuracieho vývaru
250ml smotany na šľahanie
soľ, čierne korenie mleté

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Šalvia nakúpite tu

Postup prípravy

1Kuracie nasoľte a okoreňte.

2V panvici rozpálte lyžicu masla a oleja, vložte mäso (vedľa seba, nesmie sa prekrývať) a na strednom plameni opekajte asi 5 minút z každej strany dozlata. Potom mäso vyberte a odložte bokom.

3V panvici na výpeku z mäsa si pripravte omáčku: Šalotku olúpte a nakrájajte nadrobno. V panvici na výpeku s ešte jednou lyžicou masla ju opečte do sklovita. Prilejte víno a zvarte ho na polovicu. Pridajte šalviu, zalejte vývarom, priveďte do varu a nechajte 2-3 minúty mierne vrieť. Vlejte smotanu, osoľte, okoreňte, priveďte do varu a varte ešte asi 5 minút, aby omáčka zhustla.

4Vráťte kurča do panvice s omáčkou a povarte spolu ešte 5 minút na strednom plameni.

5Tesne pred podávaním vmiešajte do omáčky 2 lyžice studeného masla (omáčka zhustne a zjemní sa).

Podávajte s prílohou podľa svojho výberu. Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Šalvia

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie