Recepty

Kuracie na mede a kardamone

🌏 Kuřecí na medu a kardamomu

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
15 min. vaření

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

3 kuracie prsia
1 cibuľa
olej na restovanie
kurací vývar na podliatie
polohrubá múka na zaprášenie
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice medu
kvety kapucínky alebo žeruchy
2 strúčiky cesnaku
Farebné korenie mleté
kardamon
soľ
ryža

Kardamóm mletý nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájame na jemno a na panvici orestujeme do sklovita. Kuracie mäso nakrájame na rezance a restujeme na cibuľke.

2Mäso okoreníme (ideálne namelieme farebné korenie priamo z mlynčeka) a osolíme. Keď sa mäso zatiahne, zaprášime ho múkou, pridáme med a vylisovaný cesnak. Med necháme na mäse skaramelizovať.

3Krásne zlatú zmes podlejeme vývarom, pridáme kardamon a necháme zhruba päť minút vrieť.  Ryžu uvaríme podľa návodu, my máme najradšej jazmínovu ryžu.

Náš tip: Na záver pri varení zmesi pridáme na jemno nakrájené kvety kapucínky alebo žeruchy, to jedlu dodá zaujímavú pikantnú chuť. Kapucínkou sme pokrm aj dozdobili.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kardamóm mletý
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie