3 kuracie prsia
1 cibuľa
olej na restovanie
kurací vývar na podliatie
polohrubá múka na zaprášenie
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice medu
kvety kapucínky alebo žeruchy
2 strúčiky cesnaku
Farebné korenie mleté
kardamon
soľ
ryža
Kardamóm mletý nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Cibuľu nakrájame na jemno a na panvici orestujeme do sklovita. Kuracie mäso nakrájame na rezance a restujeme na cibuľke.
2Mäso okoreníme (ideálne namelieme farebné korenie priamo z mlynčeka) a osolíme. Keď sa mäso zatiahne, zaprášime ho múkou, pridáme med a vylisovaný cesnak. Med necháme na mäse skaramelizovať.
3Krásne zlatú zmes podlejeme vývarom, pridáme kardamon a necháme zhruba päť minút vrieť. Ryžu uvaríme podľa návodu, my máme najradšej jazmínovu ryžu.
Náš tip: Na záver pri varení zmesi pridáme na jemno nakrájené kvety kapucínky alebo žeruchy, to jedlu dodá zaujímavú pikantnú chuť. Kapucínkou sme pokrm aj dozdobili.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.