Recepty

Kuracie kari balti

 Kuřecí kari balti

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
20 min. smaženie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

1 kg kura
150 ml jogurt, ideálne grécky
50 g mandle sekané
0.25 lyžička mletého bobkového listu
0.25 lyžička klinčeku
0.25 lyžička škorice
1 lyžička korenia Garam masala
4 celé kardamómy
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička cesnaku rozmáganého
400 g rajčín krájaných v plechovke
1.25 lyžička soli
75g masla
1 lyžička oleja
2 cibule
2 lyžice koriandra
4 lyžice smotany na varenie
600 g ryže dlhozrnnej


Postup prípravy

1Rozmixujte jogurt, nasekané mandle, všetko korenie okrem čerstvého koriandra, zázvor, cesnak, nakrájané rajčiny a soľ vo veľkej mise.

2Do misy vložte kura nakrájané na väčšej kúsky. Nechajte odležať v chladničke.

3V hlbokej panvici rozpustite maslo a olej. Pridajte na hrubo nakrájanú cibuli. Smažte 3 minúty.

4.Pridajte kuraciu zmes a za stáleho miešania smažte 7- 10 minút.

5Zamiešajte do zmesi polovicu koriandra.

6Pridajte smotanu na varenie a priveďte všetko k varu.

7Servírujte so zvyškom koriandra a dlhozrnnou ryžou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie