Mäso:
500 g kuracích pŕs
1/2 hrnčeka hladkej múky
soľ
KORENIE TROCH FARIEB
2 vajcia
olivový olej
Omáčka:
4 PL masla
1 PL hladkej múky
1 citrón
1 ČL LEMON PEPPER
1 PL citrónovej šťavy
1/2 hrnčeka bieleho vína (suché, polosuché)
1 hrnček kuracieho vývaru
100 g smotany na šľahanie 31%
1Múku zmiešajte so soľou a namletým KORENÍM TROCH FARIEB, vajce rozšľahajte. Kuracie prsia pozdĺžne rozrežte na tenké plátky, obaľte ich v múke a následne v rozšľahaných vajciach. Mäso pečte vo väčšej panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlata (z každej strany približne 4 - 5 minút). Upečené kuracie prsia dajte bokom.
2Panvicu očistite papierovou utierkou. Nechajte v nej rozpustiť maslo a opečte na ňom kolieska citrónu dozlata. Citróny dajte bokom k mäsu, do výpeku pridajte múku a asi 1 minútu za stáleho miešania. Prilejte vývar, víno a smotanu, pridajte LEMON PEPPER, soľ a približne 10 minút varte do zhustnutia. Omáčku podľa chuti dosoľte, dokoreňte.
3Do omáčky v panvici vložte hotové mäso, opečené citróny a prehrejte.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.