✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Kuracie francese

Kuřecí francese

počet osôb
3

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

Mäso:
500 g kuracích pŕs
1/2 hrnčeka hladkej múky
soľ
KORENIE TROCH FARIEB
2 vajcia
olivový olej

Omáčka:
4 PL masla
1 PL hladkej múky
1 citrón
1 ČL LEMON PEPPER
1 PL citrónovej šťavy
1/2 hrnčeka bieleho vína (suché, polosuché)
1 hrnček kuracieho vývaru
100 g smotany na šľahanie 31%

Korenie troch farieb nakúpite tu
Lemon Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Múku zmiešajte so soľou a namletým KORENÍM TROCH FARIEB, vajce rozšľahajte. Kuracie prsia pozdĺžne rozrežte na tenké plátky, obaľte ich v múke a následne v rozšľahaných vajciach. Mäso pečte vo väčšej panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlata (z každej strany približne 4 - 5 minút). Upečené kuracie prsia dajte bokom.

2Panvicu očistite papierovou utierkou. Nechajte v nej rozpustiť maslo a opečte na ňom kolieska citrónu dozlata. Citróny dajte bokom k mäsu, do výpeku pridajte múku a asi 1 minútu za stáleho miešania. Prilejte vývar, víno a smotanu, pridajte LEMON PEPPER, soľ a približne 10 minút varte do zhustnutia. Omáčku podľa chuti dosoľte, dokoreňte.

3Do omáčky v panvici vložte hotové mäso, opečené citróny a prehrejte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie troch farieb
Všetky recepty s korením Lemon Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie