3 kuracie stehná
2 lyžička korenia Davídkovo pečené kura
kúsok masla
soľ
liatinová panvica alebo pekáč do rúry
1Kuracie stehná umyte pod tečúcou vodou.
2Mäso nasoľte zo všetkých strán. Potom ho položte do pekáča, dôkladne a rovnomerne zo všetkých strán posypte korením a podlejte 1 dcl vody.
3Pečte prikryté buď vekom alebo alobalom na teplotu 120 °C asi 150 minút. Potom odkryte a pečte ešte 20 minút na horkom vzduchu s ventilátorom. Výpek z mäsa zlejte a na sporáku ho zredukujte spoločne s maslom na hladkú glazúru a s ňou potrite mäso, pokiaľ sa nevytvorí zlatistá chrumkavá kožka.
Pečené mäso podávajte s hráškovou ryžou alebo roztlačenými zemiakmi.
Pri pomalom pečení si mäso uchová šťavnatosť a nevysuší sa. Jeho chuť je naviac silnejšia a intenzívnejšia.
TIP: Stojí za to si počkať o hodinu dlhšie než pri pečení na vyššiu teplotu. Tu je čas najlepším korením.
Váš Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.