2 stredné cibule
3 veľké strúčiky cesnaku
2 kuracie stehná bez kože
4 kuracie paličky bez kože
3 lyžice oleje
1 lyžička korenia Garlic Pepper
2 lyžičky korenia Kurkuma
1 plechovka krájaných paradajok
6 lyžíc medu
3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
250g rebarbory
2 šálky vody
soľ podľa chuti
2 štipky mletej škorice
2 štipky korenia Harissa
Harissa nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
1Cibuľu a cesnak rozkrojte na polovice a nakrájajte na tenké plátky. Kuracie stehná a kosti zbavte kože. Rebarboru očistite a nakrájajte na malé kúsky.
2V hrnci alebo vo väčšej panvici zohrejte olej a opražte kúsky kuraťa do zlata po celom povrchu. Cca 5 minút z každej strany. Opečené ich následne vyberte z panvice a odložte bokom.
3Bez pridania ďalšieho množstva oleja nechajte cibuľku a cesnak dorobiť do mäkka. Keď sa cibuľa začne lepiť, podlejte trochou vody. Pridajte korenie a za stáleho miešania krátko restujte. Nakoniec pridajte paradajky a nechajte 2 - 3 minúty variť.
4Pridajte med, šťavu z limetky a nakrájanú rebarboru. Vráťte kura späť do panvice a prilejte kurací vývar. Priveďte k varu, znížte teplotu a za občasného miešania varte na strednej teplote odokryté, kým mäso nebude úplne mäkké - cca 30 minút. V prípade potreby dochuťte soľou.
5Podávajte s ryžou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.