Recepty

Kura s rebarborovou omáčkou

Kuře s rebarborovou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
25 min. príprava
35 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

2 stredné cibule
3 veľké strúčiky cesnaku
2 kuracie stehná bez kože
4 kuracie paličky bez kože
3 lyžice oleje
1 lyžička korenia Garlic Pepper
2 lyžičky korenia Kurkuma
1 plechovka krájaných paradajok
6 lyžíc medu
3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
250g rebarbory
2 šálky vody
soľ podľa chuti
2 štipky mletej škorice
2 štipky korenia Harissa

Harissa nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu a cesnak rozkrojte na polovice a nakrájajte na tenké plátky. Kuracie stehná a kosti zbavte kože. Rebarboru očistite a nakrájajte na malé kúsky.

2V hrnci alebo vo väčšej panvici zohrejte olej a opražte kúsky kuraťa do zlata po celom povrchu. Cca 5 minút z každej strany. Opečené ich následne vyberte z panvice a odložte bokom.

3Bez pridania ďalšieho množstva oleja nechajte cibuľku a cesnak dorobiť do mäkka. Keď sa cibuľa začne lepiť, podlejte trochou vody. Pridajte korenie a za stáleho miešania krátko restujte. Nakoniec pridajte paradajky a nechajte 2 - 3 minúty variť.

4Pridajte med, šťavu z limetky a nakrájanú rebarboru. Vráťte kura späť do panvice a prilejte kurací vývar. Priveďte k varu, znížte teplotu a za občasného miešania varte na strednej teplote odokryté, kým mäso nebude úplne mäkké - cca 30 minút. V prípade potreby dochuťte soľou.

5Podávajte s ryžou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Harissa
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Kurkuma

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie