Recepty

Kura na kapuste

Kuře na zelí

počet osôb
4

čas prípravy
0 min. príprava
10 min. Príprava
50 Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

4 kuracie štvrte
1 bal. kyslej kapusty
150 g slaniny
korenie Davídkovo pečené kura
prípadne korenie Gril a ražeň alebo Méďa gril
smažená cibuľka
masť
soľ
zemiakové knedličky alebo zemiakové halušky (gnocchi)

Davídkovo pečené kura nakúpite tu
Gril a ražeň nakúpite tu
Méďa gril nakúpite tu
Cibuľa pražená nakúpite tu

Postup prípravy

  1. Kura umyte, dôkladne osušte, nakoreňte a nasoľte zo všetkých strán. Zohrejte rúru na 220 stupňov. 
  2. Zlejte vodu z kyslej kapusty a ochutnajte ju. Ak je priveľmi kyslá, môžete ju prepláchnuť vodou. Kapustou vyložte pekáčik alebo zapekaciu misu. 
  3. Nakrájajte slaninu na plátky a poukladajte ju na kapustu. Všetko ešte posypte korením. 
  4. Na kapustu a slaninu naskladajte kura a na každý kus mäsa dajte trošku masti. 
  5. Pečte pri teplote 220 stupňov približne 45 – 60 minút. Kura musí byť dozlata a mať chrumkavú kožtičku. 
  6. Podávajte so zemiakovou žemľou alebo napríklad s haluškami. Recept na zemiakové knedle nájdete TU!
  7. Hotové jedlo môžete posypať našou chrumkavou smaženou cibuľkou. 

Prajeme dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Davídkovo pečené kura
Všetky recepty s korením Gril a ražeň
Všetky recepty s korením Méďa gril
Všetky recepty s korením Cibuľa pražená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie